Formula 1: Οι ομάδες επιθυμούν την αποχώρηση του Σουλαγέμ από τη FIA

Formula 1: Οι ομάδες επιθυμούν την αποχώρηση του Σουλαγέμ από τη FIA
Η δυσαρέσκεια των ομάδων της F1 προς το πρόσωπο του Προέδρου της FIA μεγαλώνει μέρα με τη μέρα.

Η κόντρα μεταξύ της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Formula 1, φαίνεται πως είναι πιο έντονη από ποτέ. Τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιούνται ολοένα και περισσότερα επεισόδια μεταξύ των δύο πλευρών. Ένα παράδειγμα ήταν η παρέμβαση του προέδρου της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, σχετικά με την υποτιθέμενη πώληση του σπορ σε επενδυτικό σχήμα από τη Σαουδική Αραβία.

Η απάντηση από πλευράς Formula 1 ήταν άμεση, με το νομικό τμήμα να προειδοποιεί τον πρόεδρο της FIA σχετικά με την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του σπορ. Το συμβάν αυτό, ήρθε λίγες εβδομάδες μετά την απαγόρευση της παγκόσμιας ομοσπονδίας στους οδηγούς να σταματήσουν την προβολή πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών μηνυμάτων στο πλαίσιο αγωνιστικών τριημέρων. Αυτό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον κόσμο της Formula 1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με τον Βάλτερι Μπότας να μιλά ενάντια στις αλλαγές του Διεθνούς Αγωνιστικού Κώδικα.

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Η δημοτικότητα του Σουλαγέμ εντός των ομάδων της F1 είναι στο χειρότερο δυνατό σημείο. Μάλιστα ένας επικεφαλής ομάδας που προτίμησε να μείνει ανώνυμος, μίλησε στο BBC για τη δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του προέδρου της FIA. «Όλοι πιστεύουν πως πρέπει να φύγει. Αυτή είναι η γενική εικόνα που έχουμε», ανέφερε η πηγή.

Επιπλέον το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει πως σχόλια σεξιστικού περιεχομένου που είχε κάνει κατά το παρελθόν ο Σουλαγέμ, θα μπορούσαν να τον απομακρύνουν από τη θέση του.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2022, υπήρξαν έντονα παράπονα από τις ομάδες για την FIA και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε αγώνες. Το φιάσκο με το γερανό στην Ιαπωνία και η δυσαρέσκεια με τη διαδικασία του αυτοκινήτου ασφαλείας στο Grand Prix Ιταλίας ήταν μερικά επιπλέον συμβάντα που οδήγησαν στη ρήξη των σχέσεων FIA-Formula 1.

Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ

Από τη πλευρά της, η ιδιοκτήτρια του σπορ, Liberty Media, έχει βρει τον άνθρωπο που επιθυμεί να αντικαταστήσει τον Σουλαγέμ. Αυτός είναι ο Ντέιβιντ Ρίτσαρντς, ο οποίος έχει πλούσια ιστορία στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, Ben_Sulayem/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!