Countryman: To δεύτερο ηλεκτρικό της ΜΙΝΙ έρχεται εντός του 2023

Countryman: To δεύτερο ηλεκτρικό της ΜΙΝΙ έρχεται εντός του 2023

Κώστας Μπιτσικώκος
Countryman: To δεύτερο ηλεκτρικό της ΜΙΝΙ έρχεται εντός του 2023
Η παραγωγή του νέου Countryman θα γίνεται στη Λειψία, όπου θα κατασκευάζονται και οι μπαταρίες για την ηλεκτρική έκδοση του crossover.

Στο εργοστάσιο της Λειψίας, εκεί όπου από το 2013 έως το 2022 κατασκευαζόταν το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλου του BMW Group, το i3, θα γίνει το επόμενο βήμα της ΜΙΝΙ προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Πρόκειται για τη νέα γενιά του Countryman, το οποίο θα αρχίσει να παράγεται στη Λειψία από τα τέλη του 2023. Θα γίνει το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην γκάμα της ΜΙΝΙ, μετά το Cooper SE.

Το νέο Coutryman – διαθέσιμο και σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης – θα είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο μοντέλο. Σχεδιαστικά θα βασίζεται στο πρωτότυπο Aceman, το οποίο είχε παρουσιαστεί διαδικτυακά το περασμένο καλοκαίρι.

Οι μπαταρίες του MINI Countryman Electric θα παράγονται επίσης στη Λειψία. Δεν έχει γίνει γνωστό αν πρόκειται για την μπαταρία των 64,7 kWh που συναντάμε στην ηλεκτρική BMW iX1 (την οδηγήσαμε στην Αυστρία) και η οποία είναι ικανή να προσφέρει αυτονομία κοντά στα 400 χλμ.

MINI Countryman

Photo Credits: BMW Group

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!