MINI Concept Aceman: Το επόμενο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση (vid)

MINI Concept Aceman: Το επόμενο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση (vid)

MINI Concept Aceman: Το επόμενο βήμα προς την ηλεκτροκίνηση (vid)
Το ΜΙΝΙ Aceman είναι ένα πρωτότυπο από το οποίο θα προκύψει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό crossover της βρετανικής μάρκας.

Σε διαδικτυακή εκδήλωση η MINI παρουσίασε τη σχεδιαστική μελέτη που προαναγγέλλει την είσοδό της στην κατηγορία των πολυτελών ηλεκτρικών crossover. Απαλλαγμένο από χρώμιο και δέρμα, με εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα και προηγμένη τεχνολογία ψηφιοποίησης, το ΜΙΝΙ Concept Aceman υπόσχεται μία έντονη εμπειρία για τον χρήστη και περιορισμένο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Το Aceman ενσωματώνει την 100% ηλεκτροκίνηση, την καθαρή και μινιμαλιστική σχεδιαστική φιλοσοφία Charismatic Simplicity, μία νέα ψηφιακή εμπειρία εσωτερικού και τη χρήση βιώσιμων υλικών χωρίς ίχνος χρωμίου ή δέρματος. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το δει για πρώτη φορά από κοντά στην έκθεση υπολογιστών και βιντεοπαιχνιδιών gamescom 2022 στην Κολωνία, από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου.

«Το MINI Concept Aceman δίνει μία πρώτη γεύση από ένα εντελώς νέο όχημα, γεφυρώνοντας το κενό ανάμεσα στο MINI Cooper και το MINI Countryman στο μέλλον της οικογένειας του μοντέλου», δηλώνει η Στέφανι Βουρστ, επικεφαλής της μάρκας MINI. «Αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο η MINI προετοιμάζεται για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της, επαναπροσδιορίζοντας τα σύμβολα της μάρκας: ηλεκτρική αίσθηση go-kart, εμβυθιστική ψηφιακή εμπειρία, και ισχυρή εστίαση στο ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

MINI Concept Aceman

Επιφάνειες κατασκευασμένες από ανακυκλωμένο πλεκτό ύφασμα με φρέσκιες χρωματικές αντιθέσεις, συνδυάζονται απρόσκοπτα στη λειτουργία των ψηφιακών επιλογών με μία νέα οθόνη OLED ως κεντρική διεπαφή. Όλα αυτά δημιουργούν μία μοναδική εμπειρία στο εσωτερικό που παραμένει αναμφισβήτητα στα πρότυπα της MINI. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της επόμενης γενιάς διαθέτουν επίσης για πρώτη φορά, ανεξάρτητο σχεδιασμό ήχου, προσφέροντας συναισθηματικά συναρπαστικούς ήχους οδήγησης και ένα αυθεντικό υπόβαθρο για τα νέα Experience Modes.

To MINI Concept Aceman χαρακτηρίζεται από το αμάξωμα δύο όγκων με κοντούς προβόλους, που δημιουργούν τον μέγιστο χώρο για επιβάτες και αποσκευές, μέσα από ελάχιστο αποτύπωμα. Το MINI Concept Aceman έχει τέσσερις πόρτες, ένα μεγάλο κάλυμμα πορτμπαγκάζ και θέσεις για πέντε άτομα.

Επίσης έχει τις αναμενόμενες αναλογίες από τη μάρκα με εξωτερικό μήκος 4.05 m, πλάτος 1.99 m και ύψος 1.59 m, που συνθέτουν ένα σύγχρονο σχήμα. Η κλασική διαίρεση του αμαξώματος σε τρία τμήματα, τα γραφιστικά σχέδια των παραθύρων και η οροφή επαναπροσδιορίζονται. Η ομαλή μετάβαση μεταξύ του αμαξώματος και των γυάλινων επιφανειών του αμαξώματος, αξιοποιεί στο μέγιστο βαθμό τις αεροδυναμικές ιδιότητες. Η καθαρή και μινιμαλιστική σχεδίαση του MINI Concept Aceman καταργεί εντελώς τα χρωμιωμένα διακοσμητικά τελειώματα που συνηθίζονταν στις προηγούμενες γενιές του μοντέλου.

Φαρδιά πλαίσια στο κάτω άκρο του αμαξώματος, έντονα τόξα θόλων τροχών, μεγάλοι τροχοί, μία εντυπωσιακή σχάρα οροφής, και, εμπρός και πίσω ποδιές σχεδιασμένες για να παρέχουν υποδαπέδια προστασία, αναδεικνύουν το στιβαρό χαρακτήρα ενός crossover μοντέλου για αστική διασκεδαστική οδήγηση. Τροχοί αλουμινίου 20 ιντσών γεμίζουν τους ευμεγέθεις θόλους του MINI Concept Aceman. Το τριγωνικό περίγραμμα στο κέντρο της ζάντας, που προσδίδει στις ακτίνες οπτικό βάθος και δυναμισμό, είναι ένα ιδιαίτερο γραφικό στοιχείο που το παρατηρεί κάποιος με μία δεύτερη ματιά.

Καινοτόμα Experience Modes προσφέρουν νέες δυνατότητες στην εξατομίκευση της οδηγικής εμπειρίας στο εσωτερικό του MINI Concept Aceman. Αυτά συνδυάζουν ειδικές απεικονίσεις και χρωματικούς συνδυασμούς που αποτυπώνονται στην κεντρική διεπαφή, και μέσω της προβολής του εσωτερικού, αλλά και μιας συντονισμένης ηχητικής συχνότητας.

MINI Concept Aceman

Το personal mode επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρει το μοτίβο μιας εικόνας της δικής του επιλογής στην οθόνη OLED. Αυτή η καινοτόμα μορφή εξατομίκευσης συμπληρώνεται από μια προβολή κινούμενης εικόνας στο ταμπλό, που μπορεί για παράδειγμα, να δείχνει σχηματισμούς νεφών, κύματα ωκεανού, και τη λαμπυρίζουσα επιφάνεια μιας πισίνας. Η επιλεγμένη προβολή συνοδεύεται από το κατάλληλο ηχητικό φόντο.

Το Pop-Up Mode στο MINI Concept Aceman θα σας προσφέρει περιπετειώδη πλοήγηση και μερικές εκπληκτικές στιγμές. Το σύστημα υποδεικνύει κατάλληλους προορισμούς πλοήγησης με βάση μία κατηγορία που επιλέγεται από τον χρήστη, παρουσιάζοντας τη διαδρομή στην οθόνη OLED ακόμα και μέσω προβολής στο ταμπλό. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μία ελκυστική δραστηριότητα ελεύθερου χρόνου στην κατηγορία “Adventures” (Περιπέτειες), ένα δημοφιλές εστιατόριο στο “Tasty” (Γευστικός) ή μία τρέχουσα ενεργή τοποθεσία στην οποία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ως “Trending” προορισμό. Συγκεκριμένοι ήχοι αναπαράγονται για κάθε κατηγορία ενισχύοντας την αίσθηση προσμονής της ανωτέρω εμπειρίας.

Το Vivid Mode επιτρέπει μία διαδραστική σχεδίαση της περιοχής της οθόνης στην οθόνη OLED και των γύρω επιφανειών. Είναι μία καινοτόμα λειτουργία ψυχαγωγίας που μπορεί να χρησιμοποιείται τώρα στα μικρά διαλείμματα, όταν το όχημα σταματά στα φανάρια και κατά τη διάρκεια φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης. Απλά αγγίξτε την οθόνη αφής στην κεντρική διεπαφή για να δημιουργείτε χρωματιστές “φυσαλίδες γραμμάτων” από τα στοιχεία της επιγραφής “Aceman” και να τις μετακινείτε δεξιά και αριστερά στο ταμπλό. Τα γράμματα έχουν το δικό τους αλγόριθμο κίνησης και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην προβολή, επικαλύπτοντας και σχηματίζοντας ρευστά γραφικά σχήματα και μοτίβα. Τα παιχνιδιάρικα στοιχεία του Vivid Mode υπογραμμίζονται από πειραματικούς ήχους των οποίων ο ρυθμός αλλάζει συνεχώς με την αλληλεπίδραση μεταξύ χρήστη και οχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!