Alfa Romeo: Αυξάνει την παραγωγή της Tonale λόγω μεγάλης ζήτησης

Alfa Romeo: Αυξάνει την παραγωγή της Tonale λόγω μεγάλης ζήτησης

Κώστας Παστρίμας
Alfa Romeo: Αυξάνει την παραγωγή της Tonale λόγω μεγάλης ζήτησης
Η Stellantis προσθέτει και δεύτερη βάρδια στο εργοστάσιο του Pomigliano στην Ιταλία για να αυξήσει την παραγωγή της Alfa Romeo Tonale.

Η Alfa Romeo έχει υψηλές προσδοκίες από την Tonale, το συμπαγές SUV που παρουσίασε πέρυσι, και φαίνεται ότι αυτές επιβεβαιώνονται. Οι άνθρωποι της ιστορικής ιταλικής μάρκας βλέπουν ότι υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον για την Tonale, κυρίως εκτός Ιταλίας, και αποφάσισαν να αυξήσουν την παραγωγή για να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν την ζήτηση, που αναμένουν να αυξηθεί.

Alfa Romeo Tonale

Η Alfa Romeo Tonale παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Pomigliano της Ιταλίας. Εκεί επίσης παράγεται το πασίγνωστο Fiat Panda και εντός ολίγων εβδομάδων θα ξεκινήσει η παραγωγή του Dodge Hornet, που είναι το αμερικανικό «αδελφάκι» της Tonale. Μέχρι στιγμής η κατασκευή της Tonale απασχολούσε μία βάρδια στο εργοστάσιο, αλλά πλέον έχει προστεθεί και δεύτερη, η οποία αφαιρέθηκε από το Panda. Έτσι, η παραγωγή του ιταλικού SUV της Alfa Romeo θα φτάσει στις 400 μονάδες ημερησίως.

Η αύξηση στη ζήτηση της Tonale προέρχεται κυρίως από την αμερικανική αγορά, στην οποία το μοντέλο θα αρχίσει να διατίθεται το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, μόνο ως plug-in υβριδικό.

Είναι γνωστό ότι ο CEO της Alfa Romeo, Ζαν-Φιλίπ Ιμπαρατό, έχει θέσει ως στόχο το 40% των πωλήσεων της μάρκας να γίνονται σε αγορές εκτός Ευρώπης και πιστεύει ότι η Tonale θα βοηθήσει αποφασιστικά στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Ενδεικτικά, το 2021 μόνο το 18% των πωλήσεων της μάρκας έγινε εκτός Ευρώπης.

Alfa Romeo Tonale

Το μεγαλύτερο εμπόδιο στην παραγωγή των plug-in υβριδικών Tonale δεν είναι οι δυνατότητες του εργοστασίου στην Ιταλία αλλά η προμήθεια μπαταριών. Ο προμηθευτής των Ιταλών, η CATL, μπορεί να παρέχει μόνο 35.000 μπαταρίες μέσα στο 2023 και αυτό θα καθορίσει και το μέγιστο αριθμό αυτοκινήτων που θα παραχθούν. Όπως είπε ο Ιμπαρατό, «μπορεί να πουλήσουμε ολόκληρη την παραγωγή του 2023 μέσα σε λίγους μήνες».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!