Bugatti Chiron Profilee: Η τελευταία Bugatti με τον W16 αναζητά κάτοχο

Κώστας Μπιτσικώκος
Bugatti Chiron Profilee: Η τελευταία Bugatti με τον W16 αναζητά κάτοχο
Η Bugatti βγάζει σε δημοπρασία στο Παρίσι την αποκλειστική Chiron Profilee, το τελευταίο αυτοκίνητο με τον εμβληματικό 16κύλινδρο κινητήρα.

Με όλες τα μοντέλα της Bugatti, από τη Chiron και την Mistral έως την Centodieci και την Bolide, να έχουν προπωληθεί, η πιθανότητα απόκτησης ενός καινούργιου αυτοκινήτου από τη γαλλική μάρκα είναι... μία!

Αυτή η μία είναι η αποκλειστική Chiron Profilee, η οποία θα τεθεί σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Παρίσι. Πρόκειται για ένα one-off αυτοκίνητο, το τελευταίο που πωλείται από την Bugatti με τον W16 κινητήρα. Οι προσφορές θα αρχίσουν στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η Chiron Profilee θα πωληθεί από 4,2 έως 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πόσες Bugatti παραδόθηκαν μέσα στο 2022

Bugatti Chiron

Η συγκεκριμένη έκδοση της Chiron ξεχωρίζει τόσο από λεπτομέρειες στο αμάξωμα όσο και από το εσωτερικό με τις δερμάτινες επενδύσεις. Ο 8λιτρος W16 χαρίζει στην Chiron Profilee μέγιστη ταχύτητα 380 χλμ/ώρα και επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 2,3 δευτερόλεπτα.

Τα επόμενης γενιάς hypercar της Bugatti θα φέρουν υβριδική τεχνολογία, αποτέλεσμα της συνεργασίας με την κροατική Rimac.

Bugatti Chiron

Photo Credits: Bugatti Automobiles

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!