Bugatti: Η διάδοχος της Chiron θα είναι υβριδική

Bugatti: Η διάδοχος της Chiron θα είναι υβριδική
Η Bugatti ετοιμάζεται για μία πολύ μεγάλη αλλαγή στην γκάμα της, επιβεβαιώνοντας πως η διάδοχος της Chiron θα είναι εξηλεκτρισμένη.

Η γαλλική φίρμα βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης του επόμενου hypercar της, το οποίο θα λανσαριστεί το 2027. Πρόκειται για τη διάδοχο της άκρως επιτυχημένης Chiron και αναμένεται να φερει σημαντικές αλλαγές στη φιλοσοφία σχεδιασμού της. Όπως επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Bugatti, ο W16 κινητήρας θα εγκαταλειφθεί για χάρη ενός μικρότερου συνόλου. Μάλιστα, το νέο μοντέλο θα διαθέτει υβριδικό σύστημα και εμφανισιακά θα διαφέρει σημαντικά από τα αυτοκίνητα του σήμερα.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Αχίμ Ανσέιντ, μίλησε στο Autocar για το hypercar επόμενης γενιάς των Γάλλων: «Μας δίνεται η ευκαιρία να γίνει πιο αθλητικό το σχήμα των μοντέλων της Bugatti, χωρίς να χάσουν τα χαρακτηριστικά τους. Θα υπάρχουν βέβαια και περιορισμοί λόγω της απόδοσης, γιατί η απόδοση έχει ανάγκες. Γνωρίζουμε κάθε εκατοστό των αυτοκινήτων μας, τόσο καλά που γνωρίζουμε ακριβώς πού θα μας βοηθούσαν ορισμένες αλλαγές και πού θα μας δημιουργούσαν προβλήματα».

Bugatti Mistral

Ολοένα και περισσότερα hypercar του σήμερα χρησιμοποιούν υβριδικά συστήματα και αυτό ωθεί και την Bugatti να ακολουθήσει το δρόμο αυτό. Ως αποτέλεσμα, ο W16 που έχουμε δει στη Chiron θα αντικατασταθεί από μία νέα μονάδα ισχύος.

Αυτό ανοίγει νέους ορίζοντες για τη γαλλική φίρμα που στοχεύει το επόμενο μοντέλο της να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό από τη Mistral που παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό. Ο αναπληρωτής επικεφαλής σχεδιασμού της Bugatti, Φρανκ Χέιλ, εξηγεί: «Θα είναι ένα εντυπωσιακό μοντέλο, τεχνολογικά, από πλευράς καινοτομιών, από πλευράς χαρακτηριστικών που δεν θα το περιμένετε. Θα εντυπωσιάσει τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό, είναι πραγματικά πολύ απολαυστικό να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό». Όσο για το κατά πόσο θα μπορούμε το νέο hypercar της Bugatti να το συγκρίνουμε με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του, ο Χέιλ τόνισε: «Αν ήταν συγκρίσιμο με άλλα μοντέλα, τότε δεν θα ήταν Bugatti».

Μέχρι το 2027 όπου θα δούμε τη διάδοχο της Chiron υπάρχει άπλετος χρόνος ώστε να δούμε πώς η Bugatti θα μας προετοιμάσει για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!