Formula 1: Η πρώτη ημέρα του Αλόνσο στα πράσινα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Η πρώτη ημέρα του Αλόνσο στα πράσινα (vid)
Ο Ισπανός πρώην πρωταθλητής της F1, έπιασε επίσημα δουλειά ως οδηγός της Aston Martin.

Την πρώτη του επίσημη ημέρα στο… γραφείο ως οδηγός της Aston Martin πέρασε ο Φερνάντο Αλόνσο. Μπορεί να είχε οδηγήσει για χάρη της και στην τελευταία ημέρα δοκιμών του 2022 που είχε διεξαχθεί στη Yas Marina μετά το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι αλλά αυτή τη φορά, φόρεσε κανονικά τα πράσινα!

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 (2005-2006), επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της νέας του ομάδας, στο Σίλβερστον της Μεγάλης Βρετανίας.

Τι έκανε στο εργοστάσιο

Εκεί ξεναγήθηκε στο χώρο από τον νέο του teammate, Λανς Στρολ, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το προσωπικό της ομάδας – τους εκατοντάδες ανθρώπους που δουλεύουν κι αυτοί τέρμα γκάζι, ώστε να του παρέχουν το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο στην πίστα!

Φερνάντο Αλόνσο

Ο 41χρονος που είναι ο γηραιότερος οδηγός στο grid, έκανε “seat fitting”, τη διαδικασία μέσω της οποίας δημιουργείται το καλούπι του αγωνιστικού του καθίσματος, που είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στο σώμα του.

Στη συνέχεια, ο οδηγός από το Οβιέδο πέρασε χρόνο στην προσομοιωτή της Aston Martin, ξεκινώντας την προετοιμασία του ενόψει της έναρξης της δράσης στην πίστα, με τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν στο Σακχίρ του Μπαχρέιν, στις 23-25 Φεβρουαρίου.

Προφανώς, είδε και που βρίσκεται η δουλειά πάνω στο νέο “όπλο” της Aston Martin, την AMR23, η οποία θα παρουσιαστεί επίσημα στις 13 Φεβρουαρίου. Βέβαια, από αυτή, το video που ετοίμασε η βρετανική ομάδα δεν περιλαμβάνει τίποτα.

Δείτε περισσότερα πατώντας play…

Παράλληλα, συνάντησε και παλιούς γνώριμους, όπως ο Μάρτιν Ουίτμαρς, με τον οποίο θήτευσε παρέα στη McLaren και που σήμερα είναι CEO της Aston Martin Performance Technologies.

Η μετεγγραφή στην Aston Martin

Ο Αλόνσο αποχώρησε επεισοδιακά από την Alpine μετά από μία διετία στο γαλλικό στρατόπεδο και προκάλεσε αίσθηση υπογράφοντας στην Aston Martin για να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση ενός άλλου πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή - του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Το συμβόλαιό του με την ομάδα του Λόρενς Στρολ έχει τουλάχιστον διετή διάρκεια, με αποτέλεσμα να φλερτάρει με τις 400 εκκινήσεις στη σπουδαία καριέρα του, αφού έχει ήδη 358, έχουμε 23 αγώνες το 2023 και κατά πάσα πιθανότητα περισσότερους το 2024. Ήδη βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών στη σχετική λίστα.

Τα επιτεύγματα του Αλόνσο

Στο περυσινό Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν έσπασε το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε διάρκεια αγωνιστικής καριέρας στη Formula 1, αφού από το ντεμπούτο του στο Grand Prix Αυστραλίας του 2001, μέχρι σήμερα, έχουν περάσει 21 χρόνια και 10 μήνες!

Έχοντας τα περισσότερα Grand Prix από κάθε άλλο οδηγό, έχει “γράψει” και τα περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα στην ιστορία του σπορ – έχει ξεπεράσει τα 95.000!

Τι έχει πετύχει όμως στην έως τώρα πορεία του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2001 και τον είδε να αγωνίζεται κατά σειρά με τις Minardi, Renault, McLaren, πάλι Renault, Ferrari, πάλι McLaren, Alpine.

Φερνάντο Αλόνσο

2 παγκόσμιοι τίτλοι (2005 & 2006)
22 pole positions
23 ταχύτεροι γύροι
32 νίκες
98 βάθρα
358 Grand Prix
2061 βαθμοί

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!