Κάρλος Σάινθ: Άφησε το... γκολφάκι δεκαετίας και αγόρασε την πρώτη του Ferrari (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Κάρλος Σάινθ: Άφησε το... γκολφάκι δεκαετίας και αγόρασε την πρώτη του Ferrari (vid)
Ο 28χρονος οδηγός της Formula 1 θα οδηγεί αυτοκίνητο με σήμα το αλογάκι και μακριά από τις πίστες.

Για τρίτη συνεχή σεζόν ο Κάρλος Σάινθ θα οδηγεί στη Formula 1 για την Scuderia Ferrari. Μετά την παρθενική του νίκη πέρυσι στο Grand Prix του Σίλβερστον, θέλει φέτος να αναδειχθεί σε σταθερό διεκδικητή της πρώτης θέσης.

Μπορεί ο 28χρονος Ισπανός να έφθανε σε αρκετές πίστες οδηγώντας supercar της Ferrari, όμως κανένα δεν ήταν ιδιοκτησίας του. Αυτό μέχρι τώρα, καθώς ο Σάινθ αγόρασε την πρώτη του Ferrari. Και όχι οποιαδήποτε, αλλά την 812 Competizione, αξίας 500.000 ευρώ. Πρόκειται για τo ισχυρότερο μοντέλο από το Μαρανέλο με συμβατικό κινητήρα, χωρίς δηλαδή παρουσία υβριδικού συστήματος.

Ο ατμοσφαιρικός V12, χωρητικότητας 6,5 λίτρων, αποδίδει 830 ίππους στις 9.500 σ.α.λ., το υψηλότερο όριο στροφών για κινητήρα εσωτερικής καύσης της Ferrari. Το ιταλικό supercar χρειάζεται λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα, ενώ φθάνει σε μέγιστη ταχύτητα τα 340 χλμ/ώρα.

Μέχρι σήμερα, το προσωπικό αυτοκίνητο του Σάινθ ήταν ένα... ταπεινό Volkswagen Golf που του είχαν αγοράσει οι γονείς του όταν έγινε 18.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!