Ρωμανίδης στο Gazzetta: «Απίστευτη η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Race of Champions»

Πάνος Σεϊτανίδης
Ρωμανίδης στο Gazzetta: «Απίστευτη η ευκαιρία να αγωνιστώ στο Race of Champions»
Ο Έλληνας Sim Racer μίλησε στον Πάνο Σεϊτανίδη για τη μεγάλη πρόκληση της συμμετοχής του στον «Αγώνα των Πρωταθλητών».

Η φετινή έκδοση του θρυλικού «Αγώνα των Πρωταθλητών» αναμένεται να είναι από τις συναρπαστικότερες στην ιστορία του event. Θα διεξαχθεί ξανά στη Σουηδία, σε κατάλευκο τοπίο, με τη συμμετοχή μερικών σπουδαίων ονομάτων του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σεμπαστιέν Λεμπ, Μίκα Χάκινεν, Τομ Κρίστενσεν, Μικ Σουμάχερ, Βάλτερι Μπότας, Πέτερ Σόλμπεργκ, σε μία συγκλονιστική λίστα στην οποία συναντάμε και το όνομα ενός Έλληνα οδηγού!

Ο λόγος για τον sim racer Μιχάλη Ρωμανίδη, που προκρίθηκε στην τελική τετράδα του eROC και σήμερα δεν διεκδικεί μόνο την νίκη στη virtual μάχη αλλά κι ένα εκ των δύο εισιτηρίων για τον “κανονικό” αγώνα που θα γίνει το Σαββατοκύριακο!

Ο ταλαντούχος οδηγός μίλησε στο Gazzetta και τον Πάνο Σεϊτανίδη για αυτή τη μοναδική πρόκληση και σπάνια ευκαιρία!

Πως νιώθεις που θα έχεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος σε ένα τόσο σπουδαίο event, με τη συμμετοχή αστεριών του μηχανοκίνητου αθλητισμού;

Είναι μία απίστευτη ευκαιρία! Είναι ένα event το οποίο παρακολουθώ και για το οποίο ανυπομονώ κάθε χρόνο, από το 2010 όταν και έλαβε χώρα στο Ντίσελντορφ. Είναι απίστευτο που θα έχουμε την ευκαιρία να συναγωνιστούμε με όλους αυτούς τους κορυφαίους οδηγούς. Και ως οδηγοί σε πραγματική πίστα, σε ένα νέο μεγάλο στόχο, έξω από τον κόσμο των esports. Είναι κάτι που πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσα ούτε να φανταστώ!

Μιχάλης Ρωμανίδης

Είσαι ένας από τους τέσσερις φιναλίστ του eROC και είμαι σίγουρος πως πολλοί από τους αναγνώστες μας σε ζηλεύουν που είσαι εκεί. Πως όμως προέκυψε η συμμετοχή σου, πως κατάφερες να κερδίσεις την πρόκριση για την τελική φάση;

Οι διοργανωτές του Race of Champions ανακοίνωσαν το διαγωνισμό την ημέρα που άνοιξαν και τα προκριματικά. Παρότι τότε βρισκόμουν στην Τσεχία, μακριά δηλαδή από το κανονικό μου αγωνιστικό set-up, κατάφερα να είμαι ανάμεσα στους 8 ταχύτερους που συνέχισαν στην επόμενη φάση. Στις 18 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν νοκ-άουτ αγώνες κι από εκεί, πήρα το εισιτήριο για τη Σουηδία.

Μιχάλης Ρωμανίδης

Υπάρχει κάποιος από τους οδηγούς που συμμετέχουν φέτος στο Race of Champions, τον οποίο ξεχωρίζεις κι ανυπομονείς να γνωρίσεις;

Όταν έμαθα ότι θα ταξιδέψω στη Σουηδία για την τελική φάση, είπα πως αν κατάφερνα να μιλήσω για μερικά λεπτά με τον Σεμπάστιαν Φέτελ και να βγάλω μία φωτογραφία μαζί του, τότε η εβδομάδα μου θα είχε επί τόπου ολοκληρωθεί και δεν θα είχα πρόβλημα να αποχωρήσω! Σίγουρα ανυπομονώ να δω όλους τους οδηγούς, συμμετέχουν άλλωστε κι άλλα μεγάλα ονόματα πέρα του Φέτελ, όπως ο Μίκα Χάκινεν και ο Σεμπαστιέν Λεμπ, που σπάνια μπορεί να έχει κάποιος να βρεθεί στον ίδιο χώρο μαζί τους.

Μιχάλης Ρωμανίδης

Ο αγώνας του Μιχάλη Ρωμανίδη αρχίζει στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας και μπορείτε μέσα από τις σελίδες του Gazzetta να παρακολουθήσετε την προσπάθειά του να προκριθεί στην μάχη της πραγματικής πίστας, όντας αντιμέτωπος με πραγματικούς θρύλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Φωτογραφίες: Twitter/Michael_MR53

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!