Η Rodin Cars σκαρφαλώνει ένα βήμα πριν την F1

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Η Rodin Cars σκαρφαλώνει ένα βήμα πριν την F1
Η Rodin Cars μπαίνει δυναμικά στον κόσμο των αγώνων ταχύτητας, καθώς έγινε μέτοχος στην ομάδα της Carlin που αγωνίζεται στη Formula 2 και τη Formula 3.

Η ομάδα της Carlin είναι πασίγνωστη για τη συμμετοχή της σε μικρές κατηγορίες μονοθεσίων, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε στις τάξεις της ταλέντα που έγιναν οδηγοί της Formula 1, όπως οι Λάντο Νόρις και Λόγκαν Σάρτζεντ. Συμμετέχει στη Formula 2, στη Formula 3, στο BG3 και στη Βρετανική F4, ενώ στο παρελθόν έχει συμμετάσχει στο Indycar, το Indy Lights και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λε Μαν (ELMS). Το 2023 θα συμμετάσχει σε δύο ακόμα πρωταθλήματα, την Ισπανική F4 και το F1 Academy.

Η βρετανική ομάδα θα έχει από φέτος ένα νέο ισχυρό σύμμαχο. Ο κατασκευαστής αυτοκινήτων από τη Νέα Ζηλανδία, Rodin Cars, είναι ο νέος επενδυτής της ομάδας. Τα προηγούμενα χρόνια, έχει υποστηρίξει Νεοζηλανδούς οδηγούς που έτρεξαν με την Carlin, όπως ο αναπληρωματικός οδηγός της Red Bull Racing, Λίαμ Λόσον και ο οδηγός της F4, Λούις Σαρπ. Τα λογότυπα της μάρκας ήταν τοποθετημένα πάνω στα μονοθέσια της Carlin.

RodinCarlin

Yπό τη νέα συμφωνία, η Rodin Cars θα γίνει ο μεγαλομέτοχος της Carlin, όμως ο ιδρυτής της, Τρέβορ Κάρλιν, θα παραμείνει στο ρόλο του επικεφαλής. Η Rodin κατασκεύασε βάση στην πίστα Ντόνινγκτον Παρκ για τα αυτοκίνητα δρόμου που παράγει και που έχουν επηρεαστεί σχεδιαστικά από μονοθέσια της Formula 1.

H αλλαγή του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ομάδας δεν θα επιφέρει αλλαγές στη δομή της Rodin Carlin, αλλά θα ενισχύσει την παρουσίαση της στους αγώνες ταχύτητας.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, rodincarlin/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!