Formula 1: To Sky Sports διέκοψε τη συνεργασία με δύο βετεράνους οδηγούς

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: To Sky Sports διέκοψε τη συνεργασία με δύο βετεράνους οδηγούς
Δίχως δύο πρώην οδηγούς της F1, τους Τζόνι Χέρμπερτ και Πολ Ντι Ρέστα, θα πορευτεί η ομάδα τηλεοπτικής κάλυψης του Sky Sports το 2023.

Αλλαγές στο σχήμα της ομάδας που ταξιδεύει στα αγωνιστικά τριήμερα της Formula 1 πραγματοποίησε το βρετανικό Sky Sport. Το κανάλι που έχει τα δικαιώματα μετάδοσης αγώνων από το 2012, έθεσε εκτός σύνθεσης δύο οδηγούς με μεγάλη εμπειρία στο σπορ.

Έπειτα από πολλά χρόνια συνεργασίας, οι Τζόνι Χέρμπερτ και Πολ Ντι Ρέστα αποχωρούν από το Sky Sports. Την είδηση επιβεβαίωσε ο πολύπειρος Βρετανός, με ανάρτησή του στα social media. O 58χρονος Χέρμπερτ οδήγησε στη Formula 1 από το 1989 έως το 2000, κερδίζοντας δύο Grand Prix. Έπειτα αγωνίστηκε σε αγώνες αντοχής πριν περάσει σε ρόλο αναλυτή της F1.

Από τη μεριά του, ο Σκωτσέζος Ντι Ρέστα θα έχει ένα πολυάσχολο πρόγραμμα στους αγώνες αντοχής, κάτι που τον κρατάει μακριά από τα τηλεοπτικά πάνελ. Το 2023 θα είναι οδηγός της Peugeot στο WEC, ενώ θα αγωνιστεί με τη United Autosports στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Λε Μαν (ELMS) στην κατηγορία LMP2.

Στο παρελθόν, αρκετοί οδηγοί είχαν συμμετάσχει στην τηλεοπτική μετάδοση του βρετανικού δικτύου. Ορισμένοι εξ’ αυτών, είναι οι Ντέιμον Χιλ, Νίκο Ρόσμπεργκ και Άντονι Ντέιβιντσον.

Peugeot 9X8 Hypercar

Στην περιγραφή των αγώνων για τη νέα σεζόν θα παραμείνουν οι Ντέιβιντ Κροφτ και Μάρτιν Μπράντλ, με τους δύο να μπαίνουν στη 12 σεζόν συνεργασίας τους. Ο ρεπόρτερ στο pitlane θα είναι ο Τεντ Κράβιτζ, ο οποίος ήταν η αιτία να μποϊκοτάρει το Sky Sports o Μαξ Φερστάπεν για έναν αγώνα την περασμένη χρονιά.

Φωτογραφίες: theformulaf1/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!