Formula 1: Οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ επιχείρησαν να την αποκτήσουν

Κώστας Μπιτσικώκος
Formula 1: Οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ επιχείρησαν να την αποκτήσουν
Σύμφωνα με δημοσίευμα, η Liberty Media αρνήθηκε πρόταση του σαουδαραβικού fund PIF για την πώληση των εμπορικών δικαιωμάτων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όταν το 2017 η αμερικάνικη Liberty Media απέκτησε τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1 από τον Μπέρνι Έκλεστον, έφερε «νέο αέρα» στο θεσμό καθώς εκσυγχρόνισε σχεδόν κάθε πτυχή του. Από την τηλεοπτική κάλυψη και το μάρκετινγκ, μέχρι τους κανονισμούς και το αριθμό των Grand Prix.

Όπως αναφέρει το οικονομικό δίκτυο Bloomberg, η Liberty Media απέρριψε πέρυσι αστρονομική πρόταση από το fund PIF της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο – μεταξύ άλλων – έχει αποκτήσει το 80% της Νιουκάστλ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κρατικό fund της αραβικής χώρας πρότεινε περισσότερα από 20 δισ. δολάρια για την πλειοψηφία των μετοχών της Formula 1, ποσό που ξεπερνά κατά πολύ την εμπορική αξία του σήματος της F1.

Η Liberty Media απέρριψε την πρόταση καθώς δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει τα εμπορικά δικαιώματα του δημοφιλούς θεσμού. Μάλιστα είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα επέκτασης της F1 τόσο στις ΗΠΑ (από το 2023 θα διεξάγονται εκεί τρία Grand Prix, σε Όστιν, Μαϊάμι και Λας Βέγκας) όσο και σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Από το 2021 διεξάγεται Grand Prix στη Σαουδική Αραβία.

Για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα της Formula 1 θα περιλαμβάνει 23 αγώνες.

Grand Prix Σαουδικής Αραβίας

Photo Credits: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!