Jeep Avenger: Προβολή σε οθόνη LED 350 τ.μ.

Jeep Avenger: Προβολή σε οθόνη LED 350 τ.μ.

Κώστας Μπιτσικώκος
Jeep Avenger: Προβολή σε οθόνη LED 350 τ.μ.
Το Avenger είναι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV, το οποίο δικαιούται επιδότηση 8.000 ευρώ στην Ελλάδα.

Όσο... μπόι του λείπει, τόσο θόρυβο έχει προκαλέσει με το λανσάρισμά του. Το Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο από την Jeep, το οποίο εισέρχεται στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του Μιλάνου έχουν την ευκαιρία να το δουν στην... μεγαλύτερη εκδοχή του, καθώς φιλοξενείται στην τεράστια οθόνη LED «The Corner», στην πλατεία Σίγκμουντ Φρόιντ.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη οθόνη της Ιταλίας και δεύτερη μεγαλύτερη σε όλη την Ευρώπη, εμβαδού 350 τ.μ. Η οθόνη μήκους 55 μέτρων και ύψους 6 μέτρων να μπορεί να υποστηρίξει ακόμα και προβολές 3D. Υπολογίζεται ότι περισσότερα από 2,9 εκατομμύρια άνθρωποι θα δουν το Jeep Avenger στην οθόνη αυτή.

Το βιβλίο παραγγελιών του Jeep Avenger άνοιξε η ελληνική αντιπροσωπεία της μάρκας, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2023. Ανακοινώθηκαν οι τιμές για τις τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού του ηλεκτρικού SUV, το οποίο φέρει ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και 260 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 9 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ/ώρα.

Δείτε εδώ τιμές και εξοπλισμό του Jeep Avenger στην Ελλάδα

Εφοδιασμένο με μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, το προσθιοκίνητο Jeep Avenger έχει αυτονομία 400 χλμ. σε μεικτό κύκλο και έως 550 χλμ. στην πόλη. Με δυνατότητα φόρτισης 100 kW σε δίκτυο DC, μόλις τρία λεπτά φόρτισης αρκούν για την ανάκτηση 30χλμ. αυτονομίας, ενώ 24 λεπτά είναι αρκετά έτσι ώστε το επίπεδο φόρτισης να ανέβει από το 20 στο 80%. Το εσωτερικό του προσφέρει επαρκείς χώρους για τέσσερις επιβάτες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 380 λίτρων. Το 2024 αναμένεται να λανσαριστεί η τετρακίνητη έκδοση του Avenger, που θα προσφέρει off road δυνατότητες, αντίστοιχες του ονόματος Jeep.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!