WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Έγραψε ιστορία ο Οζιέ, με 9η νίκη στο διάσημο αγώνα

Κώστας Μπιτσικώκος
WRC, Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Έγραψε ιστορία ο Οζιέ, με 9η νίκη στο διάσημο αγώνα
Ο 39χρονος Γάλλος πανηγύρισε στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, όντας ταχύτατος αλλά και προσεκτικός ταυτόχρονα με το GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing.

Ο συνδυασμός εμπειρίας αλλά και ταχύτητας του Σεμπαστιάν Οζιέ αποδείχθηκε ανίκητος στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν στο WRC. Ο 39χρονος Γάλλος δεν ακολουθεί πλήρες πρόγραμμα τα τελευταία δύο χρόνια, όμως σε κάθε ράλλυ που συμμετέχει είναι βασικός διεκδικητής της νίκης.

Χωρίς να ρισκάρει στο τελευταίο σκέλος του αγώνα τερμάτισε στην πρώτη θέση, σημειώνοντας την ένατη νίκη του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στο θρυλικό αγώνα, καθώς ξεπέρασε τον Σεμπαστιάν Λεμπ που μετρά 8 νίκες εκεί.

«Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο είναι ο αγαπημένος μου αγώνας και αυτή η στιγμή είναι τεράστια για εμένα», δήλωσε πανευτυχής ο Οζιέ που ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα ούτε φέτος. «Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Είμαστε εδώ για να απολαμβάνουμε τους αγώνες», ανέφερε ο 39χρονος Γάλλος.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο περσινός παγκόσμιος πρωταθλητής, Κάλε Ροβάνπερα (Toyota GR Yaris Rally1), ο οποίος πήρε επιπλέον 5 βαθμούς για τη νίκη του στην Power Stage. Στο βάθρο ανέβηκε επίσης ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος οδηγεί το i20 N Rally1 της Hyundai Motorsport.

Στην κατηγορία WRC2 επικράτησε ο Ρώσος Νικολάι Γκριάζιν με Skoda Fabia Rally2.

Η συνέχεια στο WRC θα δοθεί από 9 έως 12 Φεβρουαρίου, με το Ράλλυ Σουηδίας.

WRC Μόντε Κάρλο 2023 αποτελέσματα

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!