Ράλλυ Ντακάρ: O αερόσακος γλιτώνει αναβάτη από τραυματισμό (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Ράλλυ Ντακάρ: O αερόσακος γλιτώνει αναβάτη από τραυματισμό (vid)
Τα επίπεδα ασφάλειας στους αγώνες έχουν ανέβει τόσο που γλιτώνουν τους αναβάτες από τα χειρότερα.

Το Ράλλυ Ντακάρ χαρακτηρίζεται -κι όχι άδικα- ως η δυσκολότερη αγωνιστική δοκιμασία στον πλανήτη. Ανεξαρτήτως πεδίου μάχης, το κοινό γνώρισμα και των τριών κεφαλαίων σε Αφρική, Λατινική Αμερική και τώρα στην Αραβική Χερσόνησο, είναι τα αφιλόξενα εδάφη.

Εδάφη που κρύβουν παγίδες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν κάθε χρόνο υπάρχουν «απώλειες» σε αυτή την αγωνιστική Οδύσσεια.

Ευτυχώς, με το πέρασμα του χρόνου έχουν ανέβει σημαντικά και τα επίπεδα στον τομέα της ασφάλειας, βοηθώντας τους συμμετέχοντες να γλιτώσουν από τραυματισμούς. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που θα δείτε στο παρακάτω video.

Ματίας Ουόλκνερ

Κατά τη διάρκεια της απαιτητικής δεύτερης ειδικής διαδρομής του φετινού αγώνα, στα σκληρά, πετρώδη εδάφη καθοδόν για την Αλ Ούλα της Σαουδικής Αραβίας, o Γκιγιόμ Σολέ είχε μία άσχημη πτώση.

O Γάλλος αναβάτης έκανε φέτος την έβδομη εμφάνισή του στο Ράλλυ Ντακάρ κι όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video, είχε μία άτυχη στιγμή αλλά τη στιγμή που το κορμί του θα χτυπούσε στο έδαφος, άνοιξε ο προστατευτικός αερόσακος στη στολή του.

Έτσι, ο Σολέ όχι απλά δεν τραυματίστηκε αλλά αφού η KTM 450 Rally του δεν είχε υποστεί ζημιές, συνέχισε και έφτασε στον τερματισμό της ειδικής όντας στην 69η θέση της γενικής κατάταξης, με 133 αναβάτες να συνεχίζουν.

Παρόμοιο ατύχημα είχε ο νικητής του 2018, Ματίας Ουόλκνερ, που έσπασε τον καρπό του κατά την πτώση αλλά αποφάσισε να σφίξει τα δόντια και να συνεχίσει, παίρνοντας εκκίνηση στη σημερινή, τρίτη ειδική διαδρομή.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τον Κώστα Παστρίμα να συνομιλεί με τον Βασίλη Ορφανό, ο οποίος εξηγεί τις προκλήσεις του δυσκολότερου αγώνα στον πλανήτη!

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!