Νέο Hyundai Kona: Αρκετά μεγαλύτερο και με φουτουριστική σχεδίαση

Νέο Hyundai Kona: Αρκετά μεγαλύτερο και με φουτουριστική σχεδίαση

Κώστας Μπιτσικώκος
Νέο Hyundai Kona: Αρκετά μεγαλύτερο και με φουτουριστική σχεδίαση
Η Hyundai αλλάζει εντελώς στρατηγική όσον αφορά το B-SUV της, από την αισθητική και τους χώρους έως τις τεχνολογίες.

Τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες και στοιχεία του Kona νέας γενιάς, δημοσιοποίησε η Hyundai. To B-SUV αναβαθμίζεται στον τεχνολογικό τομέα, ενώ αποκτά πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Παράλληλα, όλες οι εκδόσεις (συμβατικές με κινητήρα εσωτερικής καύσης, υβριδική, σπορ N-Line αλλά και αμιγώς ηλεκτρική) αποκτούν κοινή αισθητική που παραπέμπει στο μοντέλο μηδενικών ρύπων.

Κύριο χαρακτηριστικό είναι η λεπτή λωρίδα για τα εμπρός φωτιστικά σώματα. Αντιθέτως, οι διαφορές μεταξύ των εκδόσεων εντοπίζονται σε λίγα σημεία, όπως οι εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα. Ανάλογη είναι η εικόνα του πίσω μέρους, που θυμίζει αρκετά το Ioniq 5.

Hyundai Kona 2023

Το νέο Kona θα κυκλοφορήσει εντός του 2023, όμως η Hyundai δεν ανακοίνωσε πότε ακριβώς. Σύντομα θα μάθουμε τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν τα συστήματα κίνησης. Το νέο μοντέλο μεγάλωσε πάντως αρκετά σε διαστάσεις, φθάνοντας σε μήκος τα 4,35 μέτρα (+15 εκατοστά σε σχέση με το απερχόμενο Kona). Το πλάτος έχει αυξηθεί κατά 2,5 εκατοστά και το μεταξόνιο κατά 6 εκατοστά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να απολαμβάνουν μεγαλύτερους χώρους.

Η άνεση είναι αυτή που χαρακτηρίζει την καμπίνα των επιβατών. Το ψηφιακό ταμπλό αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών, ενώ ο επιλογέας για το κιβώτιο βρίσκεται στην κολώνα του τιμονιού, απελευθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα. Ο πίσω πάγκος είναι εντελώς επίπεδος, κάτι που προσφέρει πιο άνετες μετακινήσεις στον μεσαίο επιβάτη. Μεγαλύτερος είναι και ο χώρος αποσκευών, δεν ανακοινώθηκε πάντως ο όγκος του.

Hyundai Kona 2023

Φωτογραφίες: Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!