Formula 1: H FIA θα «παλέψει με όλες της τις δυνάμεις» ενάντια στο διαδικτυακό μπούλινγκ

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: H FIA θα «παλέψει με όλες της τις δυνάμεις» ενάντια στο διαδικτυακό μπούλινγκ
Ο πρόεδρος της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ έστειλε ηχηρό μήνυμα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού μπούλινγκ που έχει στόχο οδηγούς, ομάδες και αγωνοδίκες της F1.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και Μηχανοκίνητου Αθλητισμού συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στα troll του διαδικτύου και στην τοξικότητα που έχει δημιουργηθεί. Τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει έρευνες για το πώς θα κινηθεί και θα δράσει ενάντια στη ρητορική μίσους που εκτυλίσσεται σε καθημερινή βάση στα social media.

Εντός του 2022 παρατηρήθηκαν διάφορες επιθέσεις μίσους που είχαν ως στόχο οδηγούς της Formula 1, ομάδες, παράγοντες, ακόμη και αγωνοδίκες.

Πρόσφατα δέχθηκε επίθεση η Σίλβια Μπελότ, που εκτελεί χρέη αγωνοδίκη. Η πολύπειρη Ισπανίδα ήταν στο πάνελ του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που αποφάσισε την ποινή που είχε θέσει, προσωρινά, τον Φερνάντο Αλόνσο, εκτός βαθμών. Μία επίθεση την οποία έσπευσε να καταδικάσει τόσο ο Ισπανός οδηγός όσο και η ομάδα του, η Alpine.

Ο Μπεν Σουλαγέμ, σε λόγο που εκφώνησε στο συνέδριο των FIA και FIM για γυναίκες οδηγούς/αναβάτες, τόνισε πως η παγκόσμια ομοσπονδία θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να παταχθεί η τοξικότητα του διαδικτύου.

«Θα παλέψω ενάντια στην τοξικότητα των social media, θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Μία αγωνοδίκης μας από την Ισπανία δέχθηκε επίθεση μίσους, αυτό δεν πρέπει να το ανεχόμαστε. Αν επιτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις, τότε είναι θέμα χρόνου έως ότου η ζημιά στη Formula 1 δεν είναι αντιστρέψιμη», ανέφερε ο Μπεν Σουλαγέμ.

Η FIA θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης ώστε να σταματήσει το φαινόμενο τοξικότητας στα social media. Ήδη διεξάγονται δοκιμές στους λογαριασμούς των Red Bull Racing, Mercedes-AMG και Alpine.

FIA

Φωτογραφίες: Twitter/Ben_Sulayem

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!