Formula 1: Ο Σάιντλ έφυγε 3 χρόνια νωρίτερα από τη McLaren

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Σάιντλ έφυγε 3 χρόνια νωρίτερα από τη McLaren
Ο CEO της McLaren Racing στην F1, Ζακ Μπράουν, μίλησε για την αποχώρηση του Αντρέας Σάιντλ αλλά και το πώς έπεισε τον Αντρέα Στέλα να αναλάβει την ομάδα.

Ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε ο μήνας των τεράστιων αλλαγών στις θέσεις των διευθυντών ομάδων της Formula 1. H McLaren ανακοίνωσε πως ο Αντρέα Στέλα θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής της από τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Ιταλός θα αντικαταστήσει τον Αντρέας Σάιντλ, ο οποίος θα γίνει ο νέος CEO της Sauber Motorsport, με την ελβετική ομάδα να προετοιμάζεται για τη μετατροπή της σε Audi από το 2026. Ο Γερμανός θα πάρει τη θέση του Φρεντ Βασέρ, ο οποίος με τη σειρά του αποχώρησε από το Χίνβιλ για να αναλάβει ως επικεφαλής της Scuderia Ferrari.

Όμως η αποχώρηση του Σάιντλ ήρθε πρόωρα. Όπως παραδέχθηκε ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, ο Γερμανός ήταν προγραμματισμένο να αποχωρήσει από το Ουόκινγκ όταν ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό του.

«Ο Αντρέας μας ενημέρωσε κατά τη διάρκεια της σεζόν πως θα πήγαινε σε άλλη ομάδα όταν τελείωνε το συμβόλαιό του το 2025. Ήταν ξεκάθαρο ποιος θα είναι ο προορισμός του, κάτι το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό αν δούμε το παρελθόν του. Αποφασίσαμε πως θα συνεχίσουμε μαζί το επόμενο χρονικό διάστημα, διότι η σχέση μας ήταν απόλυτα υγιής. Η πειθαρχία του ήταν τρομερή. Αυτό που θέλαμε ήταν να γνωστοποιήσουμε πως στο τέλος της σεζόν του 2025 θα γινόταν η αλλαγή στη διεύθυνση της ομάδας. Όταν έγινε ξεκάθαρο πως ο Φρεντ (Βασέρ) θα πάει στη Ferrari, o Φιν Ράουσινγκ (ιδιοκτήτης της Sauber), τον οποίο γνωρίζω χρόνια, με κάλεσε για να συζητήσουμε το ενδεχόμενο να αποδεσμεύσουμε νωρίτερα τον Αντρέας (Σάιντλ). Η αντίδρασή μου ήταν πως αν ο Αντρέα (Στέλα) ήταν χαρούμενος να αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής, τότε μετά χαράς θα έκανα την αλλαγή αυτή, ώστε να μετακινηθούν όλοι στις μόνιμες θέσεις τους», ανέφερε ο Αμερικανός.

Επιπλέον ο Μπράουν εξιστόρησε το πώς κατάφερε να πείσει τον Αντρέα Στέλα να πάρει το ρόλο του Σάιντλ, για τον οποίο ήταν πάντα η νούμερο ένα επιλογή: «Είχαμε ορισμένες συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα, ο Αντρέα αποδέχθηκε το ρόλο με χαρά, κάτι το οποίο μας έφερε σε μία βολική θέση για το μέλλον. Ο Αντρέα ήταν πάντα η νούμερο ένα επιλογή μας για να ηγηθεί της ομάδας. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Αντρέα Στέλα

Όσο για τον Σάιντλ, σύμφωνα με τον Μπράουν, ο Γερμανός αποχωρεί από τη McLaren ως φίλος: «Με τον Αντρέας έχουμε εξαιρετική σχέση. Ξέρω πως πολλές ομάδες βάζουν όρους στα συμβόλαιά των υπαλλήλων τους για να προσχωρούν σε άλλες ομάδες μετά από ένα χρονικό διάστημα. Όμως στη McLaren έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να λύνουμε συνεργασίες με αποδοτικό τρόπο για όλους».

Audi F1

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!