Formula 1: Ο Αντρέα Στέλα είναι ο νέος επικεφαλής της McLaren

Κώστας Παστρίμας
Formula 1: Ο Αντρέα Στέλα είναι ο νέος επικεφαλής της McLaren
Ο Ιταλός πήρε προαγωγή στην κορυφαία θέση της αγωνιστικής ομάδας μετά την αποχώρηση του Σάιντλ.

Το «γιαϊτανάκι» στις θέσεις των επικεφαλής των ομάδων της Formula 1 συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Λίγη μόνο ώρα μετά την ανακοίνωση, κατά σειρά, της αποχώρησης του Φρεντερίκ Βασέρ από την Alfa Romeo, της ένταξής του στη Scuderia Ferrari και της αποχώρησης του Αντρέας Σάιντλ από τη McLaren, η βρετανική ομάδα ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του Γερμανού, που είναι ο Αντρέα Στέλα.

Ο Στέλα έχει μεγάλη εμπειρία στη Formula 1. Είναι βασικό στέλεχος της McLaren F1 από το 2015 και από το 2019 κατέχει τη θέση του αγωνιστικού διευθυντή. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Ferrari, όπου έμεινε 15 χρόνια και πέρασε από πολλές θέσεις, μεταξύ των οποίων ως Μηχανικός των Μίκαελ Σουμάχερ και Κίμι Ράικονεν (2002-2008) και στη συνέχεια ως Μηχανικός Αγώνων για τους Ράικονεν και Αλόνσο (2009-2015). Έχει πτυχίο στην Αεροδιαστημική Μηχανική και στη συνέχεια ολοκλήρωσε διδακτορικό στη Μηχανολογία.

Ο Ζακ Μπράουν, Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που ο Αντρέα Στέλα θα αναλάβει το ρόλο του επικεφαλής και θα ηγηθεί του τεχνικού και αγωνιστικού μας προγράμματος στη Formula 1. Ο Andrea είναι ένα εξαιρετικά ταλαντούχο, έμπειρο και σεβαστό μέλος της ομάδας μας με ισχυρό ιστορικό επιτυχιών στη Formula 1. Η μετάβασή του σε αυτόν τον ρόλο είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του βάθους που έχουμε στην ομάδα μας, και είμαι ενθουσιασμένος που συνεργάζομαι πιο στενά μαζί του με κοινή εστίαση στην ανοδική πορεία και στις νίκες. Μου άρεσε πολύ η συνεργασία με τον Αντρέα. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο σχέδιο ανάκαμψης της ομάδας και στο συνεχιζόμενο ταξίδι για την επιστροφή στις κορυφαίες θέσεις του grid. Τον ευχαριστώ για τη διαφάνεια σε όλη τη διαδικασία που μας έδωσε χρόνο να προγραμματίσουμε ανάλογα».

Ο Αντρέα Στέλα, νέος Επικεφαλής της Ομάδας Formula 1 της McLaren Racing, δήλωσε: «Αισθάνομαι προνομιούχος που αναλαμβάνω τον ρόλο του Επικεφαλής ως το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στη McLaren F1 Team. Είμαι ευγνώμων στον Ζακ και στους μετόχους για την εμπιστοσύνη τους σε εμένα και σε όλους τους συναδέλφους μου και όσους με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια της καριέρας μου στη F1. Είμαστε ρεαλιστές σχετικά με τον όγκο της δουλειάς που έχουμε μπροστά μας για να επιστρέψουμε στην κορυφή, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι σε αυτό το ταξίδι μαζί με μια ομάδα γεμάτη ταλέντο, εμπειρία, αγωνιστικό πνεύμα και αφοσίωση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά με καθέναν από αυτούς, τον Λάντο (Νόρις) και τον Όσκαρ (Πιάστρι), για να πετύχουμε μαζί μεγάλη επιτυχία και να απολαύσουμε το ταξίδι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!