Formula 1: O Χάμιλτον δεν προβλέπει εντάσεις με τον Ράσελ το 2023

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: O Χάμιλτον δεν προβλέπει εντάσεις με τον Ράσελ το 2023
Ο Λιούις Χάμιλτον πιστεύει πως η σχέση του με τον Τζορτζ Ράσελ δεν θα αλλάξει σε περίπτωση που οι δύο οδηγοί είναι στη μάχη για το πρωτάθλημα της F1 το 2023.

Δίχως να έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο που μπορεί να παλέψει για πρωτάθλημα, ο Λιούις Χάμιλτον είχε ένα πολύ διαφορετικό ρόλο και στόχο στη φετινή σεζόν της Formula 1. Ο Βρετανός επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε για πρώτη φορά από το 2017 νέο teammate, με τον Τζορτζ Ράσελ να παίρνει τη θέση του Βάλτερι Μπότας.

Μπορεί το βαθμολογικό ενδιαφέρον του άτυπου εμφυλίου ανάμεσα στους δύο οδηγούς να ήταν περιορισμένο, όμως για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο Χάμιλτον έχασε από teammate του στην τελική κατάταξη στο πρωτάθλημα οδηγών. Αν και το 2023, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Η Mercedes-AMG στοχεύει να διεκδικήσει το πρωτάθλημ με την W14, κάτι το οποίο θα φέρει τους Χάμιλτον και Ράσελ σε μία πολύ διαφορετική θέση. Ερωτώμενος σχετικά με το αν το σενάριο αυτό μπορεί να φέρει εντάσεις ανάμεσα στους δύο, ο Χάμιλτον δήλωσε: «Είμαι μεγαλύτερος σε ηλικία και είμαι μέλος της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια. Το να διαχειριστώ οποιαδήποτε πρόκληση έχω μπροστά μου, έχοντας περάσει τόσα πολλά με την ομάδα αυτή, δεν πιστεύω πως θα είναι πρόβλημα».

Χάμιλτον Ράσελ

Ο 37χρονος μίλησε επίσης για τον τρόπο με τον οποίο ο Ράσελ κατάφερε να εγκλιματιστεί στην ομάδα, κάτι το οποίο δεν ήταν δύσκολο. Ο νεαρός Βρετανός είναι επί χρόνια στην Ακαδημία της Mercedes και είχε οδηγήσει αρκετές φορές μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας.

«Έχω δει τι έχει κάνει στη Williams. Κι όσα έκανε φέτος είναι εντυπωσιακά, είχε φοβερή σταθερότητα και προσαρμόστηκε άμεσα. Δεν ήρθε σε κάποια νέα ομάδα βέβαια. Τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν στο πίσω κάθισμα και έβλεπε τη δουλειά που έκανα με τους μηχανικούς, τον Ρικάρντο Μουσκόνι, ο οποίος είναι ο νούμερο ένα μηχανικός του. Ήταν πολύ εύκολο γι’ αυτόν να προσαρμοστεί στην ομάδα. Χρησιμοποιεί το ίδιο τιμόνι με εμένα και προφανώς έχει κάνει δοκιμές με την ομάδα από προηγούμενες σεζόν. Πιστεύω πως ταίριαξε τέλεια στην ομάδα και αυτό είναι θετικό. Έχει φέρει μία ισορροπία. Η σχέση συνεργασίας μας πιστεύω είναι πολύ δυνατή», πρόσθεσε ο Χάμιλτον.

Από τη μεριά του ο Ράσελ έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον Χάμιλτον αλλά και το υπόλοιπο grid, πως αν έχει ένα μονοθέσιο στα χέρια του όπως το επιθυμεί, τότε μπορεί να τους κερδίσει όλους.

Χάμιλτον Ράσελ

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!