Subaru WRX: Μόλις 30.000 δολάρια η τιμή του στις ΗΠΑ

Subaru WRX: Μόλις 30.000 δολάρια η τιμή του στις ΗΠΑ

Κώστας Μπιτσικώκος
Subaru WRX: Μόλις 30.000 δολάρια η τιμή του στις ΗΠΑ
Το σπορ sedan είναι διαθέσιμο στη Βόρεια Αμερική, όμως δεν θα το δούμε στην Ευρώπη λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων.

Την έναρξη πωλήσεων του νέου WRX ανακοίνωσε η Subaru Αμερικής. Οι τιμές του τετρακίνητου σπορ sendan με τους 217 ίππους αρχίζουν από 30.605 δολάρια για την έκδοση Base. Η τιμή του είναι άκρως συμφέρουσα για ένα αυτοκίνητο με το χαρακτήρα του WRX. Η επόμενη έκδοση ονομάζεται Premium και κοστίζει από 33.105 δολάρια, προσφέροντας επιπλέον ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, προβολείς ομίχλης LED, πίσω αεροτομή και αρκετά στοιχεία άνεσης.

Δυστυχώς για τους φίλους της Subaru στην Ευρώπη, το WRX δεν κυκλοφορεί στη Γηραιά Ήπειρο, λόγω των υψηλών εκπομπών ρύπων, Ο τετρακύλινδρος boxer των 2,4 λίτρων αποδίδει με τη βοήθεια τούρμπο ισχύ 271 ίππων και ροπή 350 Nm. Συνδυάζεται είτε με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το νέο αυτόματο 8 σχέσεων, ενώ στάνταρ είναι η τετρακίνηση Subaru Symmetrical All-Wheel Drive και το σύστημα Active Torque Vectoring.

Κάθε μελλοντική εισαγωγή του WRX ή και του κορυφαίου WRX STI στην Ευρώπη εξαρτάται από τον εξηλεκτρισμό τους. Όπως ανακοίνωσε τον περασμένο Μάρτιο η Subaru, δεν θα κατασκευαστεί η επόμενη γενιά θερμικού κινητήρα του WRX STI για την υπάρχουσα πλατφόρμα του WRX. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρξει επόμενο WRX STΙ αυτό θα είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικό (δανειζόμενο τεχνολογία από το SUV Solterra με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που θα χαρίζουν τετρακίνηση), είτε plug-in υβριδικό.

Subaru WRX

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!