Toyota: Το νέο C-HR έρχεται το 2023 και θα έχει plug-in υβριδική έκδοση

Toyota: Το νέο C-HR έρχεται το 2023 και θα έχει plug-in υβριδική έκδοση

Κώστας Παστρίμας
Toyota: Το νέο C-HR έρχεται το 2023 και θα έχει plug-in υβριδική έκδοση
Η Toyota αποκάλυψε το πρωτότυπο C-HR Prologue, που μας δείχνει πώς θα είναι ο διάδοχος του δημοφιλούς ιαπωνικού crossover.

Το επόμενο Toyota C-HR θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά και θα διατίθεται και με μια plug-in υβριδική έκδοση μαζί με το «συμβατικό» πλήρως υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η Toyota αποκάλυψε το πρωτότυπο C-HR Prologue, που αποτελεί στην ουσία μια προεπισκόπηση του μοντέλου παραγωγής. Το concept συνεχίζει να έχει το fastback τετράθυρο στιλ της πρώτης γενιάς C-HR, το οποίο κυκλοφόρησε το 2016.

Toyota c-HR Prologue

Η προσθήκη ενός plug-in υβριδικού C-HR θα δώσει στην Toyota τρία plug-in μοντέλα, μαζί με το RAV4 και το νέο Prius, το οποίο θα πωλείται μόνο ως plug-in υβριδικό στην Ευρώπη. Το C-HR θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στην Τουρκία, όπως ανέφερε η Toyota. Θα είναι το πρώτο plug-in μοντέλο Toyota που κατασκευάζεται στην περιοχή της Ευρώπης. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι το πακέτο μπαταριών θα συναρμολογείται επίσης στην Ευρώπη. Δεν αποκαλύφθηκε σε ποια εγκατάσταση θα γίνεται η συναρμολόγηση αλλά τα στοιχεία της μπαταρίας (κυψέλες) θα συνεχίσουν να εισάγονται από χώρες εκτός Ευρώπης. Η Toyota δεν αποκάλυψε την απόδοση, την ηλεκτρική αυτονομία ή το μέγεθος της μπαταρίας του plug-in υβριδικού.

Toyota c-HR Prologue

Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου, αν και είναι πιθανό να χρησιμοποιεί την πέμπτη γενιά του υβριδικού συστήματος της Toyota που έχει ήδη μπει στην Corolla Cross και στη συνέχεια θα μπει και στο νέο Prius. Αν το C-HR αποκτήσει το ίδιο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με το Prius, αυτό θα έχει συνολική απόδοση 223 ίππων από τον συνδυασμό ενός ηλεκτροκινητήρα και ενός βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!