Formula 1: Ο λόγος που ο Ρικάρντο επέστρεψε στη Red Bull

Formula 1: Ο λόγος που ο Ρικάρντο επέστρεψε στη Red Bull
Ο Ντάνιελ Ρικάρντο μίλησε για το λόγο που επέλεξε να επιστρέψει στη Red Bull Racing το 2023, απορρίπτοντας μία ανάλογη θέση στη Mercedes-AMG.

To 2023 o Ντάνιελ Ρικάρντο θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του μακριά από τις πίστες. Μετά από την απρόσμενη αντικατάστασή του από τον Όσκαρ Πιάστρι στη McLaren, ο 33χρονος Αυστραλός δεν βρήκε ικανοποιητική αγωνιστική θέση στο grid της Formula 1.

O στόχος του είναι να επιστρέψει το 2024 με μία ομάδα που θα του προσφέρει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Όμως μέχρι τότε θα διατελέσει τρίτος οδηγός στη Red Bull Racing. Όπως αποκάλυψε, η επιστροφή στους «ταύρους» δεν ήταν η μόνη του επιλογή αλλά είχε συζητήσεις και με μία άλλη κορυφαία ομάδα.

«Η αλήθεια είναι πως είχα συνομιλίες με τη Mercedes εκτός από τη Red Bull. Δεν φτάσαμε στο σημείο να μιλήσουμε για συμβόλαιο, ήμασταν μακριά από ένα τέτοιο σενάριο. Αλλά όταν έκανα τις πρώτες επαφές με τη Red Bull, όταν αρχίσαμε να μιλάμε πιο σοβαρά, "άναψε" μια φωτιά μέσα μου και συνειδητοποίησα πως αυτό είναι το τέλειο μέρος για εμένα, το μοναδικό στο οποίο θέλω να είμαι», ανέφερε ο Αυστραλός στο podcast της F1 με τίτλο «Beyond the Grid».

Ντάνιελ Ρικάρντο

Επιπλέον ο 33χρονος έμεινε ιδιαίτερα χαρούμενος με τον τρόπο με τον οποίο οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ αντιμετώπισαν την επιστροφή του στην ομάδα: «Είχα συνομιλίες και με τους δύο στο Άμπου Ντάμπι. Πιστεύω πως και οι δύο είναι ενθουσιασμένοι. Είμαι πραγματικά ευγνώμων που επιστρέφω σε ένα γνώριμο περιβάλλον και έχω την ευκαιρία να δουλέψω πάλι με τα ίδια άτομα. Ο κόσμος μπορεί να πιστεύει πως δεν χρειάζονται βοήθεια επειδή κυριαρχούν προς το παρόν, όμως πιστέψτε με, έχουν στοχοποιηθεί από τις άλλες ομάδες».

Οι πιθανότητες επιστροφής του Ρικάρντο στη Formula 1 το 2024 δεν είναι μεγάλες, αλλά ούτε μικρές. Το 2023, συνολικά 8 οδηγοί μπαίνουν στην τελευταία χρονιά του συμβολαίου τους, κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει μεγάλες αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com, McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!