Formula 1: Δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ θέλει να δημιουργήσει νέα ομάδα

Formula 1: Δισεκατομμυριούχος από το Χονγκ Κονγκ θέλει να δημιουργήσει νέα ομάδα
O βαθύπλουτος επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ, Κάλβιν Λο, εξετάζει το ενδεχόμενο να αναμειχθεί στηv F1 χρηματοδοτώντας τη συμμετοχή μιας νέας αγωνιστικής ομάδας.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονο ενδιαφέρον εμπλοκής στη Formula 1, είτε μιλάμε για πόλεις/χώρες που θέλουν να φιλοξενήσουν Grand Prix, είτε για επιχειρηματικά σχήματα που θέλουν να εισέλθουν στo κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ - ακόμα και με τη δική τους ομάδα.

H Andretti Global προσπαθεί εδώ και ένα χρόνο να εξασφαλίσει θέση στο grid, ενώ ο CEO της F1, Στέφανο Ντομενικάλι, έχει παραδεχθεί δημόσια πως υπάρχουν αρκετές υποψήφιες ομάδες που περιμένουν έγκριση για να γίνουν η 11η ομάδα του σπορ.

Την πρόθεσή του να ασχοληθεί με τη Formula 1 εξέφρασε τώρα ο επιχειρηματίας από το Χονγκ Κονγκ, Κάλβιν Λο. Ο 45χρονος δηλώνει μεγάλος οπαδός του σπορ και σχετίζεται με τους ιδιοκτήτες της Williams, Dorilton Capital.

F1 2022

Σε δηλώσεις που έκανε στην Daily Star, επισημοποίησε την πρόθεσή του να χρηματοδοτήσει τη συμμετοχή μίας νέας ομάδας στην F1: «Τα τελευταία χρόνια με έχουν προσεγγίσει αρκετοί άνθρωποι από τον κόσμο της Formula 1. Ομάδες, μέτοχοι ακόμη κι επίδοξοι ιδιοκτήτες νέων ομάδων. Ήδη εξετάζουμε την εξαγορά μιας υπάρχουσας ομάδας, και μου έχει έρθει η ιδέα δημιουργίας μιας καινούργιας. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες αυτή τη στιγμή. Το σπορ μπαίνει σε μία νέα εποχή, με πιο νεανικό κοινό. Η ενασχόληση με τη Formula 1 είναι πιο εύκολη από ποτέ. Με τους συνεργάτες μου θα είμαστε πολύ τυχεροί με όποιον τρόπο κι αν εμπλακούμε. Με μία υπάρχουσα ομάδα, θα ήταν πιο εύκολο. Ρεαλιστικά όμως, με μία νέα ομάδα, το νωρίτερο που θα μπορούσαμε να μπούμε στην F1 θα ήταν το 2026. Τα περιθώρια όμως είναι πολύ στενά».

Οι ομάδες της Formula 1, η διοίκηση του σπορ και η FIA έχουν ξεκαθαρίσει πως οποιαδήποτε νέα συμμετοχή πρέπει να προσθέσει επιπλέον αξία στο σπορ, ώστε τα συνολικά κέρδη να αυξηθούν.

F1

Φωτογραφίες: McLaren, Alpine, Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!