Formula 1: O Αντρέτι ετοιμάζει νέα ομάδα για το 2024

Formula 1: O Αντρέτι ετοιμάζει νέα ομάδα για το 2024
H Andretti Autosport έχει καταθέσει στη FIA αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα Formula 1 με νέα ομάδα.

Η Andretti Autosport φαίνεται πως κάνει πράξη τις επιθυμίες της και θέλει να επεκταθεί στα μεγάλα σαλόνια του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως επιβεβαίωσε ο πρώην πρωταθλητής τη Formula 1, Μάριο Αντρέτι, ο γιος του και πρώην οδηγός Μάικλ Αντρέτι έκανε αίτηση συμμετοχής στο σπορ από το 2024.

Ο Αντρέτι γνωστοποίησε στο γεγονός με ανάρτησή του στο Twitter και έγραψε συγκεκριμένα: «Ο Μάικλ έκανε αίτηση στην FIA να παρατάξει μία νέα ομάδα στη Formula 1 από το 2024. H συμμετοχή του ως Andretti Global έχει τους απαραίτητους πόρους και πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Τώρα περιμένει την απόφαση της FIA».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντρέτι απασχολεί τον κόσμο της Formula 1 τους τελευταίους 12 μήνες. Στο δεύτερο μισό του 2021 προσπάθησε να αγοράσει τη Sauber, που αγωνίζεται στο σπορ ως Alfa Romeo. Όμως οι ιδιοκτήτες της ελβετικής ομάδας αποφάσισαν τελευταία στιγμή να χαλάσουν το deal.

Ως αποτέλεσμα, ο Αμερικανός πρώην οδηγός της Formula 1 έψαχνε το τελευταίο διάστημα εναλλακτικές λύσεις για να εισέλθει στο σπορ. Μάλιστα, πριν από λίγες εβδομάδες, ο Μάριο Αντρέτι είχε προειδοποιήσει πως ο γιος του προετοιμάζει εκπλήξεις. Ο Μάικλ Αντρέτι επιβεβαίωσε στο RACER μάλιστα πως τα λεγόμενα του πατέρα του είναι αληθή.

Αν η Andretti Autosport μπει στη Formula 1, τότε θα γίνει η δεύτερη αμερικανική ομάδα μετά τη Haas. Επιπλέον θα έχουμε για πρώτη φορά 11 ομάδες από το 2016. Ωστόσο η νέα Συμφωνία Ομονοίας προβλέπει την καταβολή ρήτρας 200 εκατομμυρίων δολαρίων για νέες ομάδες, κάτι που αποθάρρυνε αρκετούς ενδιαφερόμενους έως τώρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!