Formula 1: Το παρελθόν του Αλόνσο δεν τρομάζει την Aston Martin

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Το παρελθόν του Αλόνσο δεν τρομάζει την Aston Martin
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 φημίζεται τόσο για τις οδηγικές του ικανότητες όσο και για τις εντάσεις που προκαλεί στις ομάδες του.

Στα 41 του ο Φερνάντο Αλόνσο όχι απλά εξακολουθεί να μάχεται σε κορυφαίο επίπεδο αλλά μόλις ξεκίνησε και ένα νέο κεφάλαιο στην σπουδαία καριέρα του στη Formula 1, μεταπηδώντας στο στρατόπεδο της Aston Martin – και μάλιστα με πολυετές συμβόλαιο.

Ο δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού πήρε ήδη μία γεύση από την AMR22 και το πως λειτουργεί η βρετανική ομάδα, οδηγώντας για λογαριασμό της στο τεστ της Pirelli που έγινε στην πίστα του Άμπου Ντάμπι, ένα 48ωρο μετά το φινάλε της σεζόν.

Εκεί εντυπωσίασε τον τεχνικό διευθυντή των «πράσινων», Μάικ Κρακ. O 50χρονος μίλησε μετά το τεστ και οι δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο planetf1 είναι χαρακτηριστικές: «Ήταν πολύ εντυπωσιακή ημέρα. Η αποτελεσματικότητα του στη μετάδοση μηνυμάτων. Ήταν σταθερά, απόλυτα ουσιώδη. Ήταν μία ημέρα φιλικής συνεργασίας και διαφάνειας κι από τις δύο πλευρές. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το πώς κύλησε η ημέρα».

Έπειτα, ο τεχνικός από το Λουξεμβούργο ρωτήθηκε για το… αμαρτωλό παρελθόν του Αλόνσο και τη ρήξη που συνήθως καταλήγει να έχει στις σχέσεις με τις περισσότερες ομάδες του. Κι αν πιστεύει πως μία κακή χρονιά το 2023 θα μπορούσε να πυροδοτήσει εντάσεις.

Μάικ Κρακ

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα έως τώρα αλλά είναι ακόμα τα ξεκίνημα της συνεργασίας μας. Νομίζω πως κάναμε μία πολύ, πολύ καλή αργή και θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτή. Πάντως δεν έχω ενδείξεις πως τα πράγματα μπορούν να κινηθούν προς λάθος κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Krack.

Ο Αλόνσο ολοκλήρωσε τη σεζόν του 2022 με 81 πόντους στο ενεργητικό του, συγκομιδή που τον τοποθέτησε στην ένατη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Όσο για την Aston Martin, η ρελάνς που έκανε στην τελική ευθεία της σεζόν, της επέτρεψε να ανέβει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών. Μάλιστα ισοβάθμησε με την Alfa Romeo αλλά η πέμπτη θέση του Βάλτερι Μπότας στην Ίμολα, έδωσε την έκτη θέση της τελικής βαθμολογίας στην ελβετική ομάδα.

Φωτογραφίες: Alpine F1, Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!