Formula 1: Ο Αλόνσο έχει εντυπωσιάσει ήδη την Aston Martin

Formula 1: Ο Αλόνσο έχει εντυπωσιάσει ήδη την Aston Martin
Έπειτα από μόλις μία ημέρα δοκιμών με την Aston Martin, o Φερνάντο Αλόνσο έχει ήδη αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις ενόψει της συνεργασίας του με τη βρετανική ομάδα στην επόμενη σεζόν της F1.

Το 2023 ο Φερνάντο Αλόνσο αλλάζει στρατόπεδο στη Formula 1 και από την Alpine θα μετακομίσει στην Aston Martin. Έπειτα από δύο σεζόν στο Ένστον, ο Ισπανός αποφάσισε πως χρειάζεται μία νέα πρόκληση στην καριέρα του.

Ο 41χρονος οδήγησε την AMR22 στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι μετά το τέλος της σεζόν, ολοκληρώνοντας ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εγκλιματισμού με την ομάδα και το μονοθέσιο. Οι εντυπώσεις που άφησε στη βρετανική ομάδα έπειτα από μόλις μία ημέρα «στα πράσινα», ήταν άκρως θετικές.

Ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, μίλησε για την πρώτη εμφάνιση του Αλόνσο με την ομάδα του: «Ο Φερνάντο ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακός. Ο τρόπος που απέδιδε και το πώς χειρίστηκε την ημέρα ήταν αξιοσημείωτος. Συνέχεια, όσα ανέφερε ήταν πολύ σημαντικά. Το κλίμα ήταν φιλικό από τις δύο πλευρές και ήμασταν ανοικτοί στο τι κάνουμε στην πίστα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το τι καταφέραμε. Ο Φερνάντο είναι ένα παράδειγμα αφοσίωσης και κινήτρου. Αν έχεις έναν οδηγό με τέτοιο πάθος για τη νίκη, πιστεύω πως μπορεί να δώσει επιπλέον κίνητρο σε όλη την ομάδα. Όλοι στην Aston Martin ήταν πολύ χαρούμενοι που είχαμε τον Αλόνσο στο μονοθέσιό μας».

Φερνάντο Αλόνσο

Επιπλέον ο Κρακ ανέφερε πως η συνεργασία της Aston Martin με τον Αλόνσο μπορεί να επεκταθεί κι αφότου κρεμάσει ο Ισπανός το κράνος του: «Η γνώμη μου είναι πως η συνεργασία μας μπορεί να συνεχιστεί πέρα από την οδήγηση στις πίστες. Θα δούμε πως θα εξελιχθεί το μέλλον. Πιστεύω όμως πως ο Αλόνσο μπορεί να έχει ένα πολύ μεγάλο ρόλο μελλοντικά στην ομάδα».

Οι βλέψεις του Αλόνσο με την Aston Martin είναι πολύ υψηλές, μιας και θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ομάδα του Σίλβερστον.

Φωτογραφίες: F1/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!