Formula 1, Ντομενικάλι: «Η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Αλόνσο»

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Ντομενικάλι: «Η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα για τον Αλόνσο»
Ο CEO της F1 δηλώνει σίγουρος πως ο Ισπανός μπορεί να πρωταγωνιστήσει αν έχει στα χέρια του ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Από το 2010 έως το 2014, ο Φερνάντο Αλόνσο αγωνιζόταν με τα χρώματα της Scuderia Ferrari και μάλιστα σε τρεις από εκείνες τις σεζόν, κατέκτησε την δεύτερη θέση στη βαθμολογία. Ειδικά το 2010 και το 2012, έχασε τους τίτλους στον τελευταίο αγώνα.

Όλοι στο Μαρανέλο είχαν ξεκάθαρη εικόνα για την αξία του Ισπανού, που είχε άλλωστε ήδη δύο παγκόσμιους τίτλους στο ενεργητικό του. Και απ’ όσους εργάζονταν στην ιταλική ομάδα, αυτός που πίστευε όσο λίγοι στον οδηγό από το Οβιέδο, ήταν ο διευθυντής της.

Φερνάντο Αλόνσο

Σήμερα, αυτός ο διευθυντής έχει εξελιχθεί σε CEO της Formula 1. Το όνομά του είναι Στέφανο Ντομενικάλι. Παρότι πέρασαν χρόνια από τότε, ο Ιταλός άλλαξε ρόλους και ο Ισπανός άλλαξε ομάδες, υπάρχει κάτι που παρέμεινε σταθερό: η εκτίμηση στο πρόσωπο του Αλόνσο.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα που ο Φερνάντο θα συνεχίσει στη Formula 1. Είναι γεμάτος κίνητρα. Επίσης, φέτος έδειξε πως η ηλικία δεν αποτελεί πρόβλημα. Είναι ένας πολύ ανταγωνιστικός οδηγός, πολύ δυνατός πνευματικά, απόλυτος επαγγελματίας. Επιπρόσθετα, μου είναι πολύ ευχάριστο που η F1 έχει γίνει και πάλι πολύ σημαντική στην Ισπανία, με τον Κάρλος (Σάινθ), με τον Φερνάντο. Ο οποίος δεν με εκπλήσσει καθόλου, διότι έχει τη Formula 1 στο αίμα του. Κατορθώνει να βρίσκει συνεχώς κίνητρα. Ακόμα κι όταν αποχώρησε από την F1, νομίζω πως ήδη σκεφτόταν την επιστροφή του. Τώρα, δικαιούται τη θέση που έχει και ελπίζω να έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, διότι με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, ο Φερνάντο θα είναι μπροστά», είπε ο Ντομενικάλι στη Marca.

Στέφανο Ντομενικάλι

Ο Αλόνσο έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στους 81 βαθμούς, συγκομιδή που φέτος τον τοποθέτησε στην ένατη θέση της βαθμολογίας. Ο Ισπανός ήταν απογοητευμένος από τα συνεχιζόμενα προβλήματα αξιοπιστίας της Alpine και εξέφρασε με χαρακτηριστικό τρόπο την ικανοποίησή του που το συγκεκριμένο κεφάλαιο έκλεισε.

Το 2023 ο 41χρονος θα είναι οδηγός της Aston Martin F1.

Φερνάντο Αλόνσο

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari, Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!