Κάνει το βήμα στο Indycar NXT η Τζέιμι Τσάντγουϊκ

Κάνει το βήμα στο Indycar NXT η Τζέιμι Τσάντγουϊκ
Η Τζέιμι Τσάντγουϊκ θα συνεχίσει την καριέρα της σε πρωτάθλημα μονοθεσίων στις ΗΠΑ, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την Andretti Autosport.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα της αναμένεται να κάνει η Τζέιμι Τσάντγουϊκ το 2023. Η Βρετανίδα οδηγός και πρωταθλήτρια του W Series, θα αγωνίζεται στο Indy NXT με την Andretti Autosport, και θα οδηγεί το μονοθέσιο με τον αριθμό 28.

Το Indy NXT είναι η μικρή κατηγορία του Indycar, του κορυφαίο πρωταθλήματος μονοθεσίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Κάτι σαν τη... Formula 2 του αμερικανικού πρωταθλήματος, με τα μονοθέσια να είναι ταχύτερα από αυτά του W Series.

Για το νέο ταξίδι στην καριέρα της, η Τσάντγουϊκ ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι μέλος της Andretti Autosport στο Indy NXT. Ο στόχος μου είναι να βρω νέες προκλήσεις στην καριέρα μου και να βελτιωθώ ως οδηγός. Η συμμετοχή μου στο Indy NXT αντιπροσωπεύει τον απώτερο στόχο μου να αγωνιστώ στις κορυφαίες κατηγορίες των πρωταθλημάτων με μονοθέσια. Ευελπιστώ να φέρω ακόμη περισσότερες επιτυχίες στην Andretti Autosport. Δεν βλέπω την ώρα να ξεκινήσει η χρονιά».

Τζέιμι Τσάντουϊκ

Η Τσάντγουϊκ θεωρείται μία από τις καλύτερες γυναίκες οδηγούς αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη. Πριν από λίγες εβδομάδες πραγματοποίησε δοκιμές με την Andretti Autosport στις ΗΠΑ, εντυπωσιάζοντας την ομάδα με την ταχύτητά της. Σε περίπτωση που πάρει την προαγωγή για το Indycar το 2024, θα γίνει η πρώτη γυναίκα οδηγός που θα το κάνει πράξη μετά τις Σιμόνα Ντε Σιλβέστρο και Τατιάνα Καλντερόν, που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα το 2022.

Το 2023, η Τσάντγουϊκ αναμένεται να συνεχίσει στο ρόλο του οδηγού εξέλιξης στην ομάδα της Williams στη Formula 1.

Φωτογραφίες: Andretti Autosport, jamiechadwick/twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!