Bentley Batur: Άρχισε δοκιμές το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας

Bentley Batur: Άρχισε δοκιμές το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας

Κώστας Μπιτσικώκος
Bentley Batur: Άρχισε δοκιμές το ισχυρότερο μοντέλο της μάρκας
Το βρετανικό Grand Tourer θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 αντίτυπα, τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί.

Κάθε Bentley είναι υπερπολυτελής και ισχυρή, όμως οι ειδικές εκδόσεις με τη σφραγίδα της Mulliner το... παρακάνουν. Μετά την ανοικτή Bacalar που κατασκευάστηκε σε 12 αυτοκίνητα, σειρά παίρνει η Batur. Το όνομά της προέρχεται από την ομώνυμη λίμνη που βρίσκεται στη νήσο Μπαλί της Ινδονησίας.

Η Batur θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 αντίτυπα, με την τιμή καθενός να ορίζεται σε 1,65 εκατ. λίρες (δεν περιλαμβάνονται φόροι και έξτρα εξοπλισμός). Όλα τα αυτοκίνητα έχουν προπωληθεί, με τις παραδόσεις να αρχίζουν στα μέσα του 2023.

Αφού ολοκληρώθηκε η περίοδος εξέλιξης του συστήματος κίνησης (διάρκειας 2 ετών), τα αυτοκίνητα δοκιμών άρχιασαν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Ευρώπης. Στη συνέχεια η Batur θα μπει στη γραμμή παραγωγής. Τα αυτοκίνητο #0 θα διανύσει 2.500 χλμ. στην Ευρώπη, σε πραγματικές συνθήκες, ώστε να διαπιστωθεί ότι όλα λειτουργούν σωστά και να γίνουν οι τελευταίες ρυθμίσεις.

Η Mulliner Batur είναι ένα εντυπωσιακό coupe, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της βρετανικής μάρκας. Εφοδιάζεται με τον 6λιτρο W12 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 740 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης αερανάρτηση, ενεργό σύστημα ελέγχου των κλίσεων, ηλεκτρονικό διαφορικό eLSD, ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Bentley Batur

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!