Επεκτείνει την γκάμα των Bentayga η Bentley

Επεκτείνει την γκάμα των Bentayga η Bentley

Κώστας Παστρίμας
Επεκτείνει την γκάμα των Bentayga η Bentley
Δύο καινούριες εκδόσεις ετοίμασε η Bentley για το κορυφαίο υβριδικό της μοντέλο Bentayga.

Η Bentley έχει μπει δυναμικά στον κόσμο του εξηλεκτρισμού παρουσιάζοντας πρώτα την Bentayga Hybrid και έπειτα την Flying Spur S Hybrid. Η premium μάρκα προχωράει δυναμικά μπροστά και πλέον επεκτείνει την γκάμα της με δύο ακόμα εκδόσεις της Bentayga. Οι δύο εκδόσεις είναι οι Bentayga S Hybrid και Bentayga Azyre Hybrid οι οποίες έχουν έντονα σπορ χαρακτηριστικά και πολυτέλεια.

Στην περίπτωση της Bentayga S Hybrid το μηχανικό σύνολο συνδυάζει έναν TFSI V6 κινητήρας των 3,0 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρας 100 kW τα οποία συνδυαστικά αποδίδουν 462 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα 254 χλμ/ώρα. Η αίσθηση της δύναμης επιτείνεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης, λόγω της ικανότητας του ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει την πλήρη ροπή του από μηδενικές σ.α.λ. Η έκδοση S συνοδεύεται επίσης από πιο σφιχτή ανάρτηση, με ρύθμιση του ESC, ενώ νέα είναι και η εξάτμιση.

Bentley

Στην περίπτωση της Bentayga Azure Hybrid συνοδεύεται επίσης από το αποδοτικό σύνολο, έχοντας όμως μια πιο ομαλή και φιλική προσέγγιση. Η συγκεκριμένη έκδοση δίνει προτεραιότητα στην ευημερία και την άνεση των επιβατών, κάνοντας κάθε ταξίδι μια χαλαρωτική εμπειρία, ανεξαρτήτως απόστασης. Ακόμα και εκτός αστικού περιβάλλοντος, ο συνδυασμός του 3.0 V6 κινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα συνεχίζει να προσφέρει μια ήσυχη και εκλεπτυσμένη οδηγική εμπειρία. Οι δύο πιο σημαντικοί άξονες που επηρεάζουν την οδηγική χαλάρωση είναι η ποιότητα κύλισης και ο δείκτης NVH, όπου στη γλώσσα της βιομηχανίας του αυτοκινήτου
αναλύεται σε Noise, Vibration και Harshness (Θόρυβος, Κραδασμοί και Τραχύτητα).

Bentley

Όπως και στις υπόλοιπες εκδόσεις Azure, η Bentayga Azure Hybrid προάγει την ευεξία των επιβατών της, συνδυάζοντας την σχεδίαση, την τεχνολογία και την δεξιοτεχνία της κατασκευής. Στα βασικά της χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα καθίσματα Front Seat Comfort με ρυθμιζόμενες λειτουργίες έως και 22 κατευθύνσεων, ενώ η λειτουργία θέρμανσης και αερισμού συμβάλλει στη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του σώματος για άνεση και εγρήγορση. Οι δύο νέες εκδόσεις της Bentayga Hybrid αποτελούν το επόμενο βήμα στη στρατηγική Beyond100 της Bentley. Μέχρι το 2025 ολόκληρη η γκάμα της Bentley θα προσφέρεται με υβριδικά συστήματα κίνησης, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της.

Bentley

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!