Τι είναι το Flying B της Bentley

Τι είναι το Flying B της Bentley

Κώστας Παστρίμας
Τι είναι το Flying B της Bentley
Το ιστορικό έμβλημα της Bentley επιστρέφει σε επιλεγμένα μοντέλα της premium μάρκας για το 2023.

Ένα από τα πράγματα που έκαναν ανέκαθεν την Bentley να ξεχωρίζει σε σχέση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές ήταν το περίφημο έμβλημα Flying B. Το Flying B είναι χυτό ενιαίο κομμάτι από ανοξείδωτο χάλυβα και διαθέτει μια εξελιγμένη κρυσταλλική δομή η οποία είναι πολύ σκληρή και ικανή να αντέχει σε ακραίες θερμοκρασίες.

Κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τη διαδικασία χύτευσης του «χαμένου κεριού» στην Lestercast Ltd. Μετά τη διαδικασία της χύτευσης, το κέρινο έμβλημα αφαιρείται από τη μήτρα και απομένει ένα τέλειο «Flying B» σε κερί. Το επόμενο στάδιο είναι η επίστρωση με λιωμένο χάλυβα ο οποίος μόλις σταθεροποιηθεί μας χαρίζει το απίστευτο σχήμα του Flying B. Η όλη διαδικασία διαρκεί 11 εβδομάδες από την αρχή μέχρι το τέλος.

Bentley

Οι πρώτες Bentley δεν είχαν το γνωστό έμβλημα στη μάσκα τους. Όμως η ζήτηση από τους ιδιοκτήτες οδήγησε την εταιρεία να προσφέρει από τα μέσα της δεκαετίας του 1920 ένα περίτεχνο, όρθιο ορειχάλκινο «Β» με φτερά που παραμένουν σε οριζόντια θέση. Στην εποχή της Bentley Derby (1931-1939) ανατέθηκε στον καλλιτέχνη Τσάρλς Σάικς να δημιουργήσει μια μικρότερη και αισθητικά πιο βελτιωμένη εκδοχή η οποία διατηρήθηκε μέχρι το 1970, αλλά κάπου εκεί ήρθε η νέα μονοθεσία για την προστασία των πεζών που απαγόρευσε τα συμπαγή εμβλήματα πάνω στο καπό και διακόπηκε η κυκλοφορία τους.

Bentley

Το 2006 παρουσιάστηκε ένα αναθεωρημένο σχέδιο του εμβλήματος Flying B, με ανασυρόμενο πλέον μηχανισμό, για τα μοντέλα Bentley Azure και Brooklands. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την απόσυρση του «Flying B» όταν ανιχνευτεί το ενδεχόμενο πρόσκρουσης, ενώ παραμένει στην θέση του σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Το 2019, με την άφιξη του νέου Flying Spur το Flying B έφτασε στο σημερινό απόγειο της τεχνικής και καλλιτεχνικής του τελειότητας.

Bentley

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!