Formula 1, Λεκλέρ προς Μπινότο: «Η εκτίμηση και ο σεβασμός μου για εσένα δεν μειώθηκαν ποτέ»

Formula 1, Λεκλέρ προς Μπινότο: «Η εκτίμηση και ο σεβασμός μου για εσένα δεν μειώθηκαν ποτέ»
Ο Σαρλ Λεκλέρ έστειλε το αποχαιρετιστήριο μήνυμά του προς τον Ματία Μπινότο, μετά την αποχώρηση του Ιταλού από τη θέση του επικεφαλής της Scuderia Ferrari στην F1.

To 2023 η Scuderia Ferrari αλλάζει ηγεσία. Η ιταλική ομάδα ανακοίνωσε πως ο Ματία Μπινότο δεν θα συνεχίσει στο ρόλο του επικεφαλής, έπειτα από τέσσερις σεζόν στο… τιμόνι της. Παρά το γεγονός πως παραιτήθηκε από τη θέση του, υπήρχε έντονη δυσαρέσκεια από τη διοίκηση της Ferrari, με τον ίδιο τον CEO της να ασκεί δημόσια κριτική για τα αποτελέσματα του 2022 στη Formula 1.

H αποχώρηση του Μπινότο, ήρθε έπειτα από εβδομάδες συνεχών δημοσιευμάτων σχετικά με το μέλλον του στην ομάδα. Πλέον η Scuderia είναι αντιμέτωπη με μία ακόμη τεράστια αλλαγή ισορροπιών στο εσωτερικό της και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά για το 2023. Ο Μπινότο θα αποχωρήσει από τη Ferrari στις 31 Δεκεμβρίου, έχοντας περάσει 28 χρόνια στην ιταλική ομάδα, χτίζοντας την καριέρα του από το μηδέν. Τη συνεισφορά του στην ομάδα θέλησε τιμήσει ο οδηγός της ομάδας, Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος δημοσίευσε μία φωτογραφία των δύο στα social media με το παρακάτω μήνυμα.

«Σε ευχαριστώ για όλα Ματία. Περάσαμε μαζί τέσσερα πολύ έντονα χρόνια, με στιγμές που απολαύσαμε αλλά αναπόφευκτα υπήρξαν και κάποιες δύσκολες. Η εκτίμηση και ο σεβασμός μου για εσένα δεν μειώθηκαν ποτέ, δουλεύαμε πάντα μαζί με αποφασιστικότητα να πετύχουμε τους ίδιους στόχους. Σου εύχομαι καλή τύχη σε όλα».

Η Ferrari δεν έχει ανακοινώσει ποιος θα είναι αυτός που θα διαδεχθεί τον Μπινότο για την επόμενη σεζόν.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!