Formula 1, Ρικάρντο: «Θέλω να ξαναβρώ την αγάπη μου για τo σπορ»

Formula 1, Ρικάρντο: «Θέλω να ξαναβρώ την αγάπη μου για τo σπορ»
Ο Ντάνιελ Ρικάρντο μίλησε για το νέο του ρόλο στην F1 ως τρίτος οδηγός της Red Bull Racing και παραδέχθηκε το μεγαλύτερο φόβο του.

Το 2022 ήταν μία άκρως απογοητευτική σεζόν για τον Ντάνιελ Ρικάρντο. O Αυστραλός τερμάτισε στην 11η θέση στο πρωτάθλημα οδηγών της Formula 1, 85 βαθμούς πίσω από τον teammate του, Λάντο Νόρις. Επιπλέον ο 33χρονος Αυστραλός, έχασε τη θέση του στη βρετανική ομάδα από τον ανερχόμενο Όσκαρ Πιάστρι.

Ο Honey Badger -όπως είναι το παρατσούκλι του- δεν βρήκε αγωνιστική θέση στο grid για το 2023 κι έτσι επέστρεψε στη Red Bull Racing ως τρίτος οδηγός, τέσσερα χρόνια αφότου αποφάσισε να αποχωρήσει από του «ταύρους». Με τον τρόπο αυτό, πιστεύει πως θα καταφέρει να κάνει την επιστροφή του σε ρόλο επίσημου οδηγού στη Formula 1 το 2024.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο speedcafe, o Ρικάρντο αναφέρθηκε στο νέο του ρόλο αλλά και το μεγάλο του φόβο: «Κατά μία έννοια, ο ρόλος μου στη Red Bull μου επιτρέπει να είμαι ακόμη μέρος της F1 και παράλληλα μου δίνει χρόνο ώστε να κάνω αυτό που θέλω. Με δεδομένο το πώς εξελίχθηκε το δεύτερο μισό της σεζόν, αυτό που χρειαζόμουν ήταν ένα διάλειμμα μακριά από την F1, ώστε να ανασυνταχθώ και να ξαναβρώ την αγάπη μου για τo σπορ. Διότι στο επίπεδο αυτό, αν κάνω κάτι που δεν αγαπάω, τότε δεν είμαι δίκαιος προς τον εαυτό μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Δεν μπορώ να πω πως έχασα την αγάπη μου για την F1, αλλά φοβάμαι πως αυτό θα συμβεί».

Ντάνιελ Ρικάρντο

Επιπλέον ο Αυστραλός μίλησε και για την άκρως απαιτητική φύση του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ: «Είναι προνόμιο να βρίσκεται κάποιος εδώ αλλά είναι επίσης πολύ απαιτητικό. Ναι, είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε αλλά είμαστε επίσης άνθρωποι, έχουμε κι εμείς τα σωματικά μας όρια. Σε αυτό το επίπεδο είναι επικίνδυνο να παίζεις με τη σωματική σου κατάσταση, δεν πρέπει να είσαι συνεχώς ούτε στο 99% σου».

Τέλος, ο Ρικάρντο μίλησε για το πλεονέκτημα να είναι σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της RBR: «Δεν βρίσκομαι στο grid, όμως τουλάχιστον είμαι με μία κορυφαία ομάδα. Είναι πολύ ωραίο να βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον νικητών, πιστεύω πως μαθαίνεις πολλά. Όντας σε μία κορυφαία ομάδα, δεν θα ξεχαστείς εύκολα».

Φωτογραφίες: McLaren, redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!