Formula 1: Νέο επεισόδιο στην κόντρα Alpine-McLaren

Formula 1: Νέο επεισόδιο στην κόντρα Alpine-McLaren
Οι Ότμαρ Σαφνάουερ και Ζακ Μπράουν διασταύρωσαν για μία ακόμη φορά τα ξίφη τους, με αφορμή ξανά τον οδηγός της McLaren για το 2023, Όσκαρ Πιάστρι.

Τους τελευταίους μήνες έχει ξεσπάσει μεγάλος εξωαγωνιστικός «πόλεμος» μεταξύ των Alpine και McLaren στη Formula 1. Αφορμή ήταν ο Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος ήταν οδηγός εξέλιξης των Γάλλων, όμως η ομάδα του Ουόκιν τον «άρπαξε» μέσα από τα χέρια τους υπό άκρα μυστικότητα.

Η Alpine απάντησε ανακοινώνοντας τον Πιάστρι ως τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Αλόνσο κι ως αποτέλεσμα, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων (CRB), με την υπόθεση να κλείνει υπέρ της McLaren. Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, η ομάδα του Ένστον αποδέσμευσε τον Πιάστρι, ο οποίος συμμετείχε με τη βρετανική ομάδα στις δοκιμές του Άμπου Ντάμπι που έγιναν δύο ημέρες μετά το τέλος της σεζόν.

Όμως φαίνεται πως στην Alpine δεν έχουν ξεπεράσει το γεγονός πως ο Πιάστρι, ένας οδηγός που αναδείχθηκε μέσω της Ακαδημίας της γαλλικής ομάδα, επέλεξε να οδηγήσει για τη McLaren. Στο πλαίσιο του Grand Prix Άμπου Ντάμπι, ο επικεφαλής των Γάλλων, Ότμαρ Σαφνάουερ, τόνισε πως ο Πιέρ Γκασλί τον οποίο επέλεξε ως teammate του Εστεμπάν Οκόν για το 2023, είναι καλύτερος οδηγός από τον Αυστραλό.

«Ο Όσκαρ είχε συμβόλαιο με εμάς, όμως το Συμβούλιο Αναγνώρισης Συμβάσεων είπε κάτι διαφορετικό και έπρεπε να το βρούμε κάποια λύση. Έτσι έχει όμως η ζωή. Είμαι πολύ χαρούμενος με το οδηγικό δίδυμό μας για την επόμενη σεζόν, είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι θα ήταν αν είχαμε κερδίσει την υπόθεση. Ο Πιερ είναι έμπειρος αλλά και πολύ νέος. Ο χρόνος θα δείξει αλλά πιστεύω είναι και ταχύτερος από τον Πιάστρι», ανέφερε ο Αμερικανός στο motorsport.com.

Όσκαρ Πιάστρι

Οι επανειλημμένες επιθέσεις του Σαφνάουερ προς τον Πιάστρι, έχουν προκαλέσει την αντίδραση της McLaren. Ο CEO της ομάδας, Ζακ Μπράουν, θέλησε να απαντήσει στον επικεφαλής της Alpine και να προστατέψει τον οδηγό του.

«Τα σχόλια του Ότμαρ προς τον Όσκαρ είναι άδικα και αναληθή. Κάθισα σε όλη την ακρόαση στο CRB και ξέρω ακριβώς τι έγινε. Ο Πιάστρι έδειξε ιδιαίτερα ώριμος καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Τον βάλαμε να οδηγήσει ένα από τα προηγούμενα μονοθέσιά μας. Έκανε εξαιρετική δουλειά και πιστεύω πως είναι μελλοντικός αστέρας. Δεν έχει αγωνιστεί εδώ κι έναν χρόνο. Δεν έχουμε πολλές ημέρες δοκιμών και εύχομαι να είχαμε περισσότερες ημέρες το 2023. Όχι μόνο για τον Όσκαρ. Πιστεύω πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και θα πιέσει τον Νόρις. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο», είπε ο Αμερικανός στο BBC.

Εντός πίστας, η Alpine επικράτησε της McLaren τη μάχη για την 4η θέση στο φετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1.

Φωτογραφίες: projectf1/twitter, McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!