Formula 1: Ferrari, Mercedes και άλλες τρεις ομάδες στις δοκιμές της Pirelli

Formula 1: Ferrari, Mercedes και άλλες τρεις ομάδες στις δοκιμές της Pirelli
Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της F1, Pirelli, θα πραγματοποιήσει δοκιμές με πέντε ομάδες κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου με στόχο τη βελτίωση των ελαστικών ενόψει 2023.

Δύο ημέρες μετά την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν της Formula 1, ομάδες και οδηγοί πραγματοποίησαν μία ημέρα δοκιμών στην πίστα του Άμπου Ντάμπι. Εκεί είχαν στη διάθεσή τους τα νέα ελαστικά της Pirelli, που θα χρησιμοποιηθούν το 2023 και στοχεύουν σε βελτιωμένη απόδοση.

Όμως, η προετοιμασία της ιταλικής φίρμας, δεν θα περιοριστεί στις δοκιμές της Γιας Μαρίνα. Όπως ανακοινώθηκε, κατά τη διάρκεια του χειμώνα θα πραγματοποιηθούν ορισμένες ημέρες δοκιμών εξέλιξης, με σλικ αλλά και βρόχινα ελαστικά. Εντός του 2022 η Pirelli προσέγγισε τις ομάδες ώστε να διαθέσουν τα μονοθέσιά τους, με πέντε εξ’ αυτών να απαντούν θετικά.

Η αρχή θα γίνει στην πίστα Πολ Ρικάρ της Γαλλίας το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, με την Alfa Romeo να κάνει δοκιμές με τα ενδιάμεσα ελαστικά σε βρόχινες συνθήκες. Δύο ημέρες αργότερα, η Scuderia Ferrari θα πραγματοποιήσει ανάλογες δοκιμές στην πίστα της, στο Φιοράνο. Το τελευταίο τεστ του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας, όπου η Scuderia AlphaTauri θα κάνει δοκιμές με πειραματικά σλικ ελαστικά.

Κάρλος Σάινθ

Το πρόγραμμα της Pirelli θα συνεχιστεί τις τέσσερις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου στο Πολ Ρικάρ. Στις δύο πρώτες, στην πίστα θα βρίσκεται η Mercedes-AMG, ενώ τις δύο επόμενες, τη «σκυτάλη» θα πάρει η AlphaTauri.

Τέλος, το διήμερο 7 και 8 του ίδιου μήνα, οι Mercedes και Aston Martin θα κάνουν δοκιμές σλικ ελαστικών στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία.

Ο επικεφαλής μηχανικός της Pirelli για τη Formula 1, Σιμόνε Μπέρα, δήλωσε: «Ρωτήσαμε τις ομάδες για τη διαθεσιμότητά τους και κάποιες απάντησαν θετικά. Θα δουλέψουμε κυρίως στα ενδιάμεσα ελαστικά και σε αυτά ακραίων καιρικών συνθηκών. Για εμάς είναι η τέλεια περίοδος για δοκιμές λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και των συνθηκών που θα επικρατύν. Θα έχουμε επίσης δοκιμές του νέου πειραματικού σλικ ελαστικού για το 2024. Στο Πορτιμάο έχουμε προγραμματίσει δοκιμές με σλικ ελαστικά, όμως θα εξαρτηθούν πολλά από τις συνθήκες».

Φωτογραφίες: Mercedes, Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!