MotoGP, Γκαμπαρίνι: «Μπανάια και Στόνερ απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους»

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Γκαμπαρίνι: «Μπανάια και Στόνερ απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους»
Ο αρχιμηχανικός του Πέκο Μπανάια και του Κέισι Στόνερ συγκρίνει τους δύο πρωταθλητές της Ducati.

Ο Πέκο Μπανάια με την κατάκτηση του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP έγινε μόλις ο δεύτερος αναβάτης που κατακτά τον τίτλο με την Ducati. Ο πρώτος ήταν ο Κέισι Στόνερ, που πήρε το πρωτάθλημα με την ιταλική ομάδα το 2007. Κοινό σημείο ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές αποτελεί ο Κρίστιαν Γκαμπαρίνι, ο οποίος είναι ο αρχιμηχανικός του Μπανάια και είχε συνεργαστεί και με τον Στόνερ κατά τη θητεία του Αυστραλού στο Μπόγκο Πανιγκάλε.

Γκαμπαρίνι - Μπανάια

Ο Γκαμπαρίνι μίλησε στο ιταλικό Tutto Sport και έκανε τη σύγκριση ανάμεσα στους δύο πρωταθλητές, τονίζοντας ότι είναι πάρα πολύ διαφορετικοί τόσο ως αναβάτες όσο και ως χαρακτήρες.

«Απέχουν έτη φωτός μεταξύ τους. Η μόνη τους σύνδεση είναι ότι και οι δύο είναι πολύ ταλαντούχοι. Ο Κέισι (Στόνερ) ήταν πολύ ορμητικός και ενστικτώδης. Κάποιες φορές ήταν βίαιος στις αντιδράσεις του. Ο Πέκο (Μπανάια) είναι πιο ήρεμος. Φτάνει στο ίδιο αποτέλεσμα ωριμάζοντας λίγο-λίγο σε ό,τι πρέπει να κάνει. Δεν εκνευρίζεται ποτέ κι αν εκνευριστεί δεν το καταλαβαίνεις. Είναι εξαιρετικά προσεκτικός και πολύ έξυπνος. Αυτά που έχει πετύχει δεν είναι τυχαία», είπε ο Ιταλός.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!