WEC: Η De Tomaso θέλει να τρέξει στο Λε Μαν με αγωνιστικό Hypercar

WEC: Η De Tomaso θέλει να τρέξει στο Λε Μαν με αγωνιστικό Hypercar
H εταιρεία κατασκευής εξωτικών supercar, De Tomaso, θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα και να αγωνιστεί στο WEC και το Λε Μαν με το δικό της Le Mans Hypercar.

Λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής (WEC) για το 2022, θετικά νέα για το θεσμό συνεχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ένας ακόμη κατασκευαστής supercars εξέφρασε την επιθυμία να δημιουργήσει το δικό του Hypercar και να βρεθεί στο grid το 2023.

Σύμφωνα με το Lemanshypercarnews, η De Tomaso, φίρμα που δημιουργεί εξωτικά supercars, βρίσκεται σε διαδικασία εξέλιξης του Le Mans Hypercar της. To αγωνιστικό θα βασίζεται στην εντυπωσιακή P72 που παρουσιάστηκε το 2019 και θα επαναφέρει στους αγώνες την εταιρεία που δημιούργησε ο Αλεχάντρο Ντε Τομάσο το 1959.

De Tomaso P72

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το LMH της De Tomaso θα διαθέτει έναν V12 κινητήρα. Θα είναι το πρώτο Hypercar της κατηγορίας ΠΟΥ θα βασιστεί σε αυτοκίνητο δρόμου, μιας και η Glickenhaus Racing θα κάνει την αντίθετη διαδρομή: θα μετατρέψει το δικό της αγωνιστικό σε αυτοκίνητο δρόμου.

Η De Tomaso αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες sportscar μετά το 1997, ενώ έχει μία και μοναδική συμμετοχή στις 24 Ώρες Λε Μαν, το 1994. Η φίρμα πέρασε τις δικές της δυσκολίες, όταν το 2012 κήρυξε πτώχευση, όμως το 2019, ένας αγνώστου ταυτότητας επενδυτής, αναβίωσε τη μάρκα που έγινε γνωστή για το μοντέλο Pantera.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!