Η συγκλονιστική Ferrari 499P μας συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Η συγκλονιστική Ferrari 499P μας συστήθηκε με εντυπωσιακό τρόπο (vid)
Το hypercar της Ιταλικής εταιρείας παρουσιάστηκε με ένα video που συνδύαζε στιγμές του ένδοξου παρελθόντος, με εικόνες από το φιλόδοξο αύριο.

Μία πρεμιέρα που κρύβει μέσα της μεγάλες φιλοδοξίες πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του «Ferrari Finali Mondiali» που έλαβε χώρα στη θρυλική ιταλική πίστα της Ίμολα. Ο λόγος για τα αποκαλυπτήρια της 499P, του εντυπωσιακού πρωτότυπου της κατηγορίας LMH (Le Mans Hypercar) που το 2023 θα ριχτεί στην αρένα των Αγώνων Αντοχής.

Πρόκειται για ένα επιβλητικό υβριδικό θηρίο με το οποίο η Ferrari επιστρέφει μετά από 50 ολόκληρα χρόνια στην κορυφαία κατηγορία των αγώνων αντοχής, με απόλυτο πεδίο μάχης, φυσικά τον θρυλικό 24ωρο αγώνα Λε Μαν!

Ferrari 499P

Στο παρακάτω video 113 δευτερολέπτων, η εμβληματική μάρκα αποτίει φόρο τιμής στο ένδοξο αγωνιστικό της παρελθόν, συνδυάζοντας εικόνες του χθες με λεζάντες όπως «οι προκλήσεις δεν τελειώνουν ποτέ», «οι αναμνήσεις ποτέ δεν σβήνουν», «οι θρύλοι δεν ξεχνιούνται ποτέ» και καταλήγοντας στο πολλά υποσχόμενο: «Ήρθε η ώρα να γράψουμε νέα κεφάλαια στην ιστορία».

Νέα κεφάλαια που θα γραφτούν με τη θηριώδη σε όψη 499P η οποία εφοδιάζεται με έναν τοποθετημένο στον εμπρός άξονα ηλεκτροκινητήρα, που προσφέρει 272 άλογα αντλώντας ενέργεια από μπαταρία 900V και συνεργάζεται με έναν Twin-Turbo V6 κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ferrari 499P

Αυτός είναι τρίλιτρος και το 499 στο όνομα του μοντέλου, καθρεφτίζει τη χωρητικότητα σε cc κάθε κυλίνδρου. Πρόκειται για μονάδα που συναντάμε στην 296 GTB και την αγωνιστική 296 GT3 αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε αναβαθμισμένη έκδοση.

Δείτε περισσότερα για την κόκκινη/κίτρινη Ferrari 499P στο video που ακολουθεί…

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!