Formula 1: Πώς η Ferrari ξεγέλασε τη Red Bull στο Άμπου Ντάμπι

Formula 1: Πώς η Ferrari ξεγέλασε τη Red Bull στο Άμπου Ντάμπι
Η ιδιοφυής στρατηγική της Ferrari έφερε τον Λεκλέρ στη δεύτερη θέση στον αγώνα αλλά και στο πρωτάθλημα οδηγών της F1.

Σε μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε ο τελικός της Formula 1 για το 2022 ανάμεσα στους Σαρλ Λεκλέρ και Σέρχιο Πέρεζ. Οι οδηγοί των Scuderia Ferrari και Red Bull Racing έδιναν μάχη για τη 2η θέση στη βαθμολογία, έχοντας αμφότεροι 290 βαθμούς πριν σβήσουν τα κόκκινα φώτα στη Γιας Μαρίνα του Άμπου Ντάμπι.

Η μεταξύ τους μάχη αποδείχθηκε συναρπαστική, με τις δύο ομάδες να ακολουθούν διαφορετική στρατηγική. Ο Λεκλέρ πραγματοποίησε ένα pit-stop, ενώ ο Πέρεζ δύο, με τον Μονεγάσκο να είναι αυτός που τερμάτισε μπροστά και πήρε τη 2η θέση στον αγώνα και στο πρωτάθλημα.

Όμως για να γίνει αυτό, έπρεπε να πάρει ρίσκο η Ferrari. H ιταλική ομάδα είχε ήδη δεσμευθεί στη στρατηγική του ενός pit-stop με τον οδηγό της. Στον 33ο γύρο «έριξε» την καθοριστική ζαριά της, λέγοντας στον Λεκλέρ να κάνει το αντίθετο από τον Πέρεζ, αν ο Μεξικανός δεν μπει για αλλαγή ελαστικών.

F1 Αμπου Ντάμπι

Στη Red Bull, δεν ήθελαν να δεχθούν το undercut από τη Ferrari και έφεραν τον οδηγό τους για αλλαγή ελαστικών. Όμως ο Λεκλέρ δεν μπήκε ποτέ στα pits και ο Πέρεζ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να τον προσπεράσει, παρότι έφτασε πίσω του λίγο πριν από το φινάλε. Έτσι, η στρατηγική της ιταλικής ομάδας απέδωσε καρπούς και έφερε ξανά το χαμόγελο στον Μονεγάσκο οδηγό της.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, απένειμε τα εύσημα στην ομάδα του για το εξαιρετικό αυτό αποτέλεσμα: «Σίγουρα το μήνυμα αντιπερισπασμού στη Red Bull ήταν μία φανταστική επιλογή. Ήταν φοβερό για την ομάδα, φοβερό για το τμήμα στρατηγικής, είναι πολύ ωραίο που είχαμε ένα πολύ δυνατό αγωνιστικό τριήμερο. Κάναμε πολύ καλή δουλειά. Ήταν η σωστή επιλογή να κάνουμε αυτό τον αντιπερισπασμό. Χαίρομαι πολύ για την ομάδα. Επειδή είμαστε η Ferrari, όταν κάνουμε λάθη πάντα μας ασκείται έντονη κριτική. Όμως ξέρω πως τα παιδιά μπορούν να κάνουν καλή δουλειά».

Σαρλ Λεκλέρ

Ο Λεκλέρ ήταν επίσης πολύ χαρούμενος με τη στρατηγική του, όπως ανέφερε μετά το τέλος του αγώνα στο Sky Sports: «Πρέπει να πω, πως όλα όσα κάναμε ήταν ακριβώς όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε σχέδιο από πριν. Μπορώ να πω πως ξεγελάσαμε τη Red Bull στο ότι θα κάναμε pit-stop. Τα κάναμε όλα τέλεια και είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτό».

Στα τελικά αποτελέσματα του Άμπου Ντάμπι, ο Λεκλέρ τερμάτισε 1,3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Πέρεζ.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!