MotoGP: O Πέδρο Ακόστα θα δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα της ΚΤΜ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O Πέδρο Ακόστα θα δοκιμάσει τη μοτοσικλέτα της ΚΤΜ
Ο ανατέλλων αστέρας της ΚΤΜ θα κάνει δοκιμές με τη μοτοσικλέτα του MotoGP στη Χερέθ.

Ο Πέδρο Ακόστα έπεσε σαν μετεωρίτης στο MotoGP όταν πέρυσι κατέκτησε στην πρώτη του χρονιά το πρωτάθλημα της κατηγορίας Moto3. Ο νεαρός Ισπανός το 2022 ανέβηκε κατηγορία και έτρεξε στη Moto2, κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο του Πρωτοεμφανιζόμενου (rookie) της Χρονιάς. Ο Ακόστα, που τρέχει στην ομάδα Red Bull KTM Ajo με την εργοστασιακή υποστήριξη βέβαια της ΚΤΜ, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου θα έχει την ευκαιρία να κάνει μερικούς γύρους με τη μοτοσικλέτα του MotoGP στην πίστα της Χερέθ στην Ισπανία.

Πέδρο Ακόστα

Στη Χερέθ την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί για μία ημέρα ιδιωτικών δοκιμών η ΚΤΜ, με τον Ντάνι Πεδρόσα να οδηγεί την RC16. Στο τέλος της ημέρας όμως, ο Ακόστα θα ανέβει στη μοτοσικλέτα για λίγους γύρους, για να πάρει την πρώτη γεύση από το «θηρίο» του MotoGP. Το μονοπάτι της καριέρας του Ισπανού, άλλωστε, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα τον οδηγήσει πολύ σύντομα στη μεγάλη κατηγορία.

Πέδρο Ακόστα

Ο Ακόστα και ο αγωνιστικός διευθυντής της KTM, Πιτ Μπάιρερ, συμφώνησαν στο φινάλε της σεζόν στη Βαλένθια, έναν αγώνα που κέρδισε ο Ακόστα, να δοθεί στον Ισπανό σταρ η ευκαιρία να απολαύσει μερικούς γύρους με τη μοτοσικλέτα του MotoGP. Ο 18χρονος Ισπανός θα τρέξει και του χρόνου στη Moto2, όπου αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και να είναι ένας εκ των διεκδικητών του πρωταθλήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!