Subaru Impreza: Η νέα γενιά είναι διαθέσιμη και σε έκδοση RS (vid)

Subaru Impreza: Η νέα γενιά είναι διαθέσιμη και σε έκδοση RS (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Subaru Impreza: Η νέα γενιά είναι διαθέσιμη και σε έκδοση RS (vid)
H παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του ιαπωνικού μοντέλου έγινε στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες. Σε δύο εκδόσεις, με boxer κινητήρες 2 και 2,5 λίτρων.

Την αποκάλυψη του νέου Impreza, προδιαγραφών ΗΠΑ, έκανε η Subaru στο Λος Άντζελες. Το μοντέλο που έχει συνδέσει το όνομά του με τις σπορ επιδόσεις και τους αγώνες ράλλυ, είναι διαθέσιμο στη νέα του γενιά σε hatchback αμάξωμα. Κύρια χαρακτηριστικά της έκτης γενιάς είναι η μοντέρνα σχεδίαση, ο αναβαθμισμένος εξοπλισμός συνδεσιμότητας και ασφάλειας, καθώς και οι βελτιωμένες επιδόσεις.

Στις ΗΠΑ το νέο Subaru Impreza θα κυκλοφορήσει την άνοιξη, σε τρεις εκδόσεις, την Base, την Sport και την RS. Οι δύο πρώτες φέρουν 2λιτρο boxer κινητήρα, ισχύος 152 ίππων, ενώ η RS τον 2.5 boxer που αποδίδει 182 ίππους. Και τα δύο μοτέρ συνδυάζονται με το κιβώτιο CVT Lineartronic και βέβαια την τετρακίνηση Symmetrical All-Wheel Drive. Η Subaru αναφέρει ότι το σύστημα 4x4 έχει βελτιωθεί, προσφέροντας πιο γρήγορη απόκριση και καλύτερο έλεγχο σε διαδρομές με στροφές. Στις υπόλοιπες αγορές, ανάμεσά τους και η ευρωπαϊκή, το νέο Impreza αναμένεται να λανσαριστεί αργότερα το 2023.

Subaru Impreza

Πλήρως επανασχεδιασμένη είναι η καμπίνα των επιβατών, με πιο άνετα εμπρός καθίσματα και νέα οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων. Η κάθετη οθόνη έχει διαγώνιο 11,6 ιντσών περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό και προσφέρει ασύρματη σύνδεση με Apple CarPlay και Android Auto.

Subaru Impreza

Η Subaru εξοπλίζει το νέο Impreza με τη νέα γενιά της τεχνολογίας υποβοήθησης του οδηγού, EyeSight. Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων, το σύστημα αντιδρά γρήγορα σε κάθε κίνδυνο, όπως η διέλευση ενός ποδηλάτη μπροστά από το αυτοκίνητο. Στάνταρ είναι και η υπενθύμιση για έλεγχο των πίσω θέσεων, πριν ο οδηγός εξέλθει του οχήματος.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!