Formula 1: Ανακοινώθηκε ο Χούλκενμπεργκ από τη Haas, στη θέση του Σουμάχερ

Κώστας Μπιτσικώκος
Formula 1: Ανακοινώθηκε ο Χούλκενμπεργκ από τη Haas, στη θέση του Σουμάχερ
Όπως αναμενόταν, η Haas F1 δεν ανανέωσε το συμβόλαιο με τον Μικ Σουμάχερ. Τον διαδέχεται ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στο grid του 2023.

Το κλίμα στην Haas F1 δεν ήταν ευνοϊκό για τον Μικ Σουμάχερ τους τελευταίους μήνες και οι δρόμοι τους θα χωρίσουν στο τέλος της σεζόν. Ο γιος του θρύλου Μίκαελ Σουμάχερ θα οδηγήσει για τελευταία φορά το μονοθέσιο της αμερικάνικης ομάδας στο προσεχές Grand Prix Άμπου Ντάμπι.

Τη θέση του θα πάρει ο 35χρονος Γερμανός Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος είναι σαφώς πιο έμπειρος καθώς έχει εκκινήσει σε 181 Grand Prix της Formula 1. «Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Νίκο στη Formula 1 σε ρόλο οδηγού με πλήρη συμμετοχή», δήλωσε ο επικεφαλής της Haas F1, Γκίνθερ Στάινερ.

«Η εμπειρία και η γνώση που φέρνει στην ομάδα είναι ξεκάθαρες. Αν συνδυάσεις τις ικανότητές του στις κατατακτήριες και τους αγώνες με την εμπειρία του Κέβιν Μάγνουσεν, τότε έχουμε ένα πολύ αξιόπιστο και ικανό δίδυμο οδηγών, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει να κερδίσουμε θέσεις στο grid».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που αναλαμβάνω θέση πλήρους συμμετοχής στο πρωτάθλημα με την Haas. Νιώθω πως δεν έφυγα ποτέ από τη Formula 1 και ανυπομονώ να κάνω ξανά αυτό που αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Τζιν Χάας και τον Γκίνθερ Στάινερ για την εμπιστοσύνη τους», ανέφερε ο Χούλκενμπεργκ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!