Formula 1, Βραζιλία: Ο γύρος με τον οποίο έγραψε ιστορία ο Μάγκνουσεν (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Βραζιλία: Ο γύρος με τον οποίο έγραψε ιστορία ο Μάγκνουσεν (vid)
Δείτε on-board της εντυπωσιακή προσπάθειας που χάρισε στον Δανό την πρώτη του pole position στην F1.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Βραζιλίας είχαν ένα νέο, μεγάλο πρωταγωνιστή! Ο Κέβιν Μάγκνουσεν πανηγύρισε την παρθενική του pole position, με τη Haas F1 να εκμεταλλεύεται στο έπακρο τις μεταβαλλόμενες συνθήκες, βγάζοντας τον οδηγό της στην πίστα την κατάλληλη στιγμή για να γράψει ιστορία!

Ο 30χρονος δεν έχασε την ευκαιρία. Καθώς παρατάχθηκε πρώτος στο pit lane στην έναρξη του Q3, έκανε τον τέλειο γύρο στο μήκους 4.309 μέτρων Autódromo José Carlos Pace και τοποθέτησε εαυτόν στην προσωρινή pole.

Μία αξιοσημείωτη πρωτιά, σε συνθήκες ίδιες για όλους, που έπειτα μετουσιώθηκε σε pole χάρη στην κόκκινη σημαία από την έξοδο του Τζορτζ Ράσελ, που είχε ως αποτέλεσμα τα υπόλοιπα 8 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα να διεξαχθούν πλέον με την πίστα βρεγμένη.

Ο Μάγκνουσεν έγινε ο 106ος pole man στην ιστορία της Formula 1, 24ος διαφορετικός pole man στο Grand Prix Βραζιλίας και έκτος στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Δείτε λοιπόν το πώς, στο on board video από τη Haas VF-22. Με τον Δανό να πανηγυρίζει στην 141η του προσπάθεια σε κατατακτήριες δοκιμές, παρότι η ορατότητα ήταν περιορισμένη και αναζητούσε απεγνωσμένα τη στεγνή αγωνιστική γραμμή, καθώς προσπαθούσε να πλασάρει το μονοθέσιο της αμερικανικής ομάδας στις 15 στροφές της γεμάτης υψομετρικές διαφορές, πίστας του Σάο Πάουλο…

Ο αγώνας Sprint έχει διάρκεια 24 γύρων, προσφέρει βαθμούς στους οκτώ πρώτους οδηγούς και καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του κυρίως αγώνα της Κυριακής.

Τα κόκκινα φώτα σβήνουν στις 21.30, με το LIVE του Gazzetta να ξεκινά 20 λεπτά νωρίτερα, με όλες τις ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, όλο το παρασκήνιο, εικόνες και videos από όσα συμβαίνουν στη Βραζιλία. Μη το χάσετε!

F1 Live Βραζιλίας

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!