Formula 1, Μεξικό: Ο Πέρεζ ονειρεύεται εντός έδρας νίκη

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Μεξικό: Ο Πέρεζ ονειρεύεται εντός έδρας νίκη
Ο οδηγός της Red Bull Racing θέλει να γίνει ο πρώτος Μεξικανός που θα κερδίσει το Grand Prix της πατρίδας του.

Μετά την όγδοη συνεχόμενη νίκη, αυτή τη φορά στο εντυπωσιακό Circuit of the Americas, η Red Bull Racing κατέκτησε τον Παγκόσμιο Τίτλο Κατασκευαστών – τον τέταρτο της ιστορίας της μετά από εκείνους των 2010, 2011, 2012 και 2013.

Στον αγώνα που προηγήθηκε, στη φημισμένη πίστα της Σουζούκα στην Ιαπωνία, η αυστριακή ομάδα είχε πανηγυρίσει και τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο Οδηγών, διά χειρός Μαξ Φερστάπεν.

Παρότι απομένουν τρεις αγώνες για την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 κι όλα έχουν κριθεί, οι οδηγοί της δεν σκοπεύουν να πατήσουν γκάζι. Ειδικά ο Σέρχιο Πέρεζ, θέλει όσο τίποτα τη νίκη αυτή την Κυριακή, καθώς αγωνίζεται μπροστά στους συμπατριώτες του!

Σέρχιο Πέρεζ

«Το να αγωνίζομαι εντός έδρας αμέσως αφότου πήραμε τον Τίτλο Κατασκευαστών, κάνει αυτό το Σαββατοκύριακο ακόμα πιο συναρπαστικό. Τα πράγματα στο σπορ μας κυλούν τόσο γρήγορα – με το που τελειώνει ο αγώνας της Κυριακής, επικεντρωνόμαστε άμεσα στην προσπάθεια νίκης το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ήταν μία ξεχωριστή εβδομάδα για εμένα, καθώς προηγήθηκε το Red Bull Showrun στους δρόμους της πόλης μου (Γουαδαλαχάρα), που μου χάρισε αναμνήσεις για μία ζωή. Δεν θέλω όμως να σταματήσουν εκεί οι όμορφες στιγμές αυτής της εβδομάδας, στόχος μου είναι να κερδίσω το Grand Prix της πατρίδας μου και ξέρω πως έχω το μονοθέσιο και την ομάδα για να το πετύχω. Ήταν μία απίστευτη σεζόν για όλη την ομάδα και θα δώσω το 100% για τους υποστηρικτές μου στο Μεξικό», είπε ο 32χρονος.

Πέρυσι ο έγινε ο πρώτος Μεξικανός οδηγός που βρέθηκε στην πρωτοπορία αλλά και που ανέβηκε στο βάθρο εντός έδρας, τερματίζοντας τρίτος.

Φερστάπεν και οικογένεια Πέρεζ

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!