Formula 1: Ο Ντε Βρις επιστρέφει στο τιμόνι της Mercedes

Formula 1: Ο Ντε Βρις επιστρέφει στο τιμόνι της Mercedes
Η Mercedes-AMG προσφέρει ακόμη ευκαιρία στον Νικ Ντε Βρις να δοκιμάσει μονοθέσιο της F1 σε ελεύθερες δοκιμές.

Τη δεύτερη εμφάνισή του με τη Mercedes-AMG σε ελεύθερες δοκιμές εφέτος θα πραγματοποιήσει ο Νικ Ντε Βρις. Ο Ολλανδός, που θα μετακομίσει στη Scuderia AlphaTauri το 2023 θα πάρει τη θέση του Τζορτζ Ράσελ στο τιμόνι της W13 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του επερχόμενου Grand Prix Μεξικού.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο 27χρονος Ολλανδός θα οδηγήσει σε FP1 μονοθέσιο της γερμανικής ομάδας, για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός εμφανίσεων νέου οδηγού που προβλέπουν οι αγωνιστικοί κανονισμοί. Η πρώτη του εμφάνιση στα ασημί εφέτος ήταν στο FP1 του Grand Prix Γαλλίας, όπου είχε αντικαταστήσει τον Λιούις Χάμιλτον.

Νικ Ντε Βρις

Ο Ντε Βρις έχει οδηγήσει σε ελεύθερες δοκιμές και για τις Aston Martin και Williams φέτος, ενώ με τη δεύτερη συμμετείχε στο Grand Prix Ιταλίας και τερμάισε στην 9η θέση. Η εμφάνισή του αυτή ήταν αρκετή ώστε να πείσει τους ανθρώπους της Red Bull Racing να εξασφαλίσουν τα δικαιώματά του και να τον τοποθετήσουν στην AlphaTauri το 2023.

Ο Ολλανδός δεν θα είναι ο μόνος που θα κάνει εμφάνιση στην πρώτη περίοδο δοκιμών στο Μεξικό. Ο Τζακ Ντούχαν θα οδηγήσει για την Alpine, ενώ ο Λίαμ Λόσον θα βρεθεί στο τιμόνι της AlphaTauri AT03.

Φωτογραφίες: Williams, Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!