MotoGP, Μαλαισία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

MotoGP, Μαλαισία: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Μόλις δύο στροφές απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν του MotoGP και η μάχη του πρωταθλήματος κορυφώνεται στην Κουάλα Λουμπούρ.

Έπειτα από έναν ακόμη δραματικό αγώνα στην Αυστραλία, που έφερε τα πάνω κάτω στο πρωτάθλημα, το MotoGP ετοιμάζεται για το Grand Prix Μαλαισίας το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου. Ομάδες και αναβάτες είναι έτοιμοι για τον 19ο αγώνα της σεζόν, με την πίστα Σεπάνγκ να επιστρέφει για πρώτη φορά από το 2019 στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Η διαδρομή έχει μήκος 5,5 χιλιόμετρα και αποτελείται από 5 αριστερές στροφές και 10 δεξιές στροφές. Η μεγαλύτερη ευθεία έχει μήκος 920 μέτρα, ενώ την Κυριακή στον αγώνα οι αναβάτες θα συμπληρώσουν συνολικά 20 γύρους. Το ρεκόρ πίστας το κατέχει ο Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Ιταλός θρύλος κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες νίκες στην πίστα, έχνοντας ξερδίσσει έξι φορές, ενώ ο Ντάνι Πεδρόσα έχει 5 pole position στη Μαλαισία, τις περισσότερες από κάθε άλλο αναβάτη.

Με μόλις δύο αγώνες για το τέλος της σεζόν, η κατάσταση στο πρωτάθλημα έχει αλλάξει πλήρως. Ο Πέκο Μπανάια της Ducati έχει πάρει πλέον «κεφάλι» στη βαθμολογία, έχοντας ένα προβάδισμα 14 βαθμών έναντι του Φάμπιο Κουαρταραρό της Yamaha. Μάλιστα, στη Μαλαισία ο Ιταλός έχει το πρώτο match point, για να «κλειδώσει» και μαθηματικά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του.

Το μομέντουμ έχει γυρίσει υπέρ του Μπανάια, με τον Κουαρταραρό να φέρνει το ένα κακό αποτέλεσμα μετά το άλλο. Ο τρίτος στη μάχη του τίτλου, Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia, έχει επίσης απογοητευτικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα. Μπορεί να είναι για την ώρα «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου, ωστόσο η διαφορά του από τον αναβάτη της Ducati είναι 26 βαθμοί.

Το ρόλο του αναμένεται να παίξει ο καιρός στη Μαλαισία, καθώς έχουμε δει αρκετές φορές στο παρελθόν πως το τροπικό κλίμα μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη.

Το Grand Prix Μαλαισίας θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta για τον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Μαλαισίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

05:50-06:35 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

10:05-10:50 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

05:50-06:35 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

09:25-09:55 – Τέταρτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

10:05-10:45 – Κατατακτήριες Δοκιμές

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

10:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!