Formula 1: Ο Sainz θεωρεί «περίεργο» το ρυθμό εξέλιξης της Red Bull RB18

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Sainz θεωρεί «περίεργο» το ρυθμό εξέλιξης της Red Bull RB18
Ενώ εκκρεμούν οι εξελίξεις σχετικά με τη παραβίαση του ορίου δαπανών του 2021 από την αυστριακή ομάδα, γεννούνται ερωτηματικά και για το 2022.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία η Red Bull Racing υπερέβη το προβλεπόμενο από τους οικονομικούς κανονισμούς όριο δαπανών του 2021, έχει γεννήσει όργιο φημών και για την τρέχουσα σεζόν.

Ενώ λοιπόν αναμένουμε από την FIA να ανακοινώσει ακριβώς το μέγεθος της υπέρβασης από την «αυστριακή ομάδα» αλλά και την ποινή που αυτή θα επιφέρει, ο ανταγωνισμός δεν χάνει την ευκαιρία να πετάξει «βέλη» και σχετικά με το φετινό πρωτάθλημα.

Grand Prix Αυστραλίας

Άλλωστε η πλευρά της Scuderia Ferrari έχει πολλάκις εκφράσει τον προβληματισμό της σχετικά με την «ήττα» της έναντι των «ταύρων» στο ρυθμό εξέλιξης των μονοθεσίων τους στην πορεία του 2022. Σε μία σεζόν που ξεκίνησε με την ιταλική ομάδα σε θέση ισχύος και ολοκληρώνεται με την αυστριακή να έχει για τα καλά το πάνω χέρι.

Μιλώντας για τους αντίθετους βίους των F1-75 και RB18, ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ άφησε τις αιχμές του. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός ρωτήθηκε από τη βρετανική εφημερίδα Express αν το φετινό πρωτάθλημα, το οποίο στους οδηγούς κατέκτησε ήδη ο Μαξ Φερστάπεν και στους κατασκευαστές θα καταλήξει στη Red Bull Racing, κρίθηκε από ενδεχόμενη νέα παράβαση των αντιπάλων ή από λάθη της δικής του ομάδα.

Φερστάπεν και Σάινθ

«Αν ήξερα την απάντηση, τότε θα είχα ήδη και τη λύση. Θεωρώ λογικό το να είναι ένας συνδυασμός των δύο. Η Red Bull βρέθηκε ξαφνικά μπροστά μας κι εμείς προσπαθούσαμε να ακολουθήσουμε το ρυθμό εξέλιξης. Όμως προχώρησαν πολύ με την εξέλιξη του μονοθεσίου τους, περισσότερο απ’ όσο περιμέναμε πως μπορεί να εξελιχθεί εντός του budget cap. Η εξέλιξη της Red Bull ήταν ραγδαία και ήταν όλο και πιο γρήγοροι. Προσπαθούσαμε να ακολουθήσουμε τον ίδιο ρυθμό εξέλιξης αλλά ήταν δύσκολο», είπε ο 28χρονος.

Η Ferrari έχει να κατακτήσει τίτλο οδηγών από το 2007 (σ.σ. με τον Κίμι Ράικονεν) και κατασκευαστών από το 2008.

Grand Prix Αυστραλίας

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!