Η Alpine Alpenglow μας ταξιδεύει στο μέλλον σήμερα

Η Alpine Alpenglow μας ταξιδεύει στο μέλλον σήμερα
Η Alpine αποκάλυψε τη φουτουριστική Alpenglow, το οποίο θα είναι η βάση της γαλλικής φίρμας στα αυτοκίνητα δρόμου και πίστας στο μέλλον.

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, η Alpine έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της Alpenglow. To ριζοσπαστικό πρωτότυπο μοντέλο αντανακλά το σχεδιαστικό όραμα της γαλλικής φίρμας και μας δίνει μία γεύση για το τι περιμένουμε στα μελλοντικά της μοντέλα δρόμου και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Η γαλλική φίρμα έδωσε έμφαση στην εμφάνιση της Alpenglow, καθώς διαθέτει έναν ιδιαίτερα επιθετικό αεροδυναμικό σχεδιασμό. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός πως η ενεργητική πίσω αεροτομή είναι διαφανής όπως και άλλα μέρη του πρωτότυπου, όπως τα πεντάλ, το τιμόνι και τα paddle αλλαγής ταχυτήτων. Με δεδομένο πως είναι η βάση για το μέλλον της Alpine, στην Alpenglow θα βασιστεί και το επερχόμενο υβριδικό αγωνιστικό LMDh της γαλλικής φίρμας, το οποίο θα αγωνιστεί στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν το 2024.

Alpine Alpenglow

Οι τεραστίων διαστάσεων ζάντες του πρωτότυπου έχουν σχεδιαστεί για να μοιάζουν με νιφάδες χιονιού, με την επιφάνειά τους να είναι επίσης διαφανής. Οι διαστάσεις του, θα μπορούσαν να θυμίζουν ένα όχημα για τη συλλογή του Μπάτμαν, μιας και το μήκος του ξεπερνά τα 5 μέτρα και το πλάτος του τα δύο μέτρα, ενώ το ύψος του δεν ξεπερνά το ένα μέτρο. Σύμφωνα με την Alpine, πρόκειται για τις «αναλογίες ενός αυτοκινήτου βγαλμένο από τα όνειρα».

Alpine Alpenglow

Η Alpenglow διαθέτει κινητήρα υδρογόνου, παρά το γεγονός πως το 2025 θα περάσει στην ηλεκτροκίνηση, παρουσιάζοντας τρία νέα μοντέλα. Το υδρογόνου τοποθετείται σε δύο κυλινδρικές δεξαμενές πίεσης 700 bar και σύμφωνα με την Alpine, εκτός από ατμός, παράγεται ένας καθηλωτικός ήχος από τον κινητήρα.

Alpine Alpenglow

Η Alpine Alpenglow αναμένεται να κοσμεί το «περίπτερο» της γαλλικής φίρμας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού στις 17-23 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!