Formula 1, Ιαπωνία: Ο Γκασλί δέχτηκε ποινή για υπερβολική ταχύτητα

Formula 1, Ιαπωνία: Ο Γκασλί δέχτηκε ποινή για υπερβολική ταχύτητα
Οι αγωνοδίκες του GP Ιαπωνίας έκριναν ότι ο Γάλλος κινούταν υπερβολικά γρήγορα υπό το καθεστώς της κόκκινης σημαίας.

Στο δεύτερο γύρο του Grand Prix Ιαπωνίας, ο Πιέρ Γκασλί έζησε μία από τις πιο τρομακτικές στιγμές της καριέρας του. Ο Γάλλος άλλαξε εμπρός αεροτομή στο τέλος του πρώτου γύρου και προσπαθούσε να φτάσει στην ουρά των μονοθεσίων πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

Όμως στο σημείο που είχε συγκρουστεί στις μπαριέρες ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, o Γάλλος κινούνταν με πολλά χιλιόμετρα και πέρασε ακριβώς δίπλα από γερανό που ήταν στην πίστα. Αυτό προκάλεσε τον εκνευρισμό του, με τον πατέρα του Ζιλ Μπιανκί να θεωρεί προσβλητική αυτή στιγμή. Σε εκείνο το σημείο η Διεύθυνση Αγώνα είχε διακόψει τον αγώνα με το καθεστώς κόκκινης σημαίας, αλλά ο Γάλλος δεν είχε μειώσει έγκαιρα ταχύτητα.

Οι αγωνοδίκες αντιλήφθηκαν αυτό που έκανε ο Γκασλί και εξέτασαν το τι ακριβώς έγινε στο δεύτερο γύρο μεταξύ των στροφών 10 και 12. Από τα δεδομένα είδαν πως ο Γκασλί ανέπτυξε ταχύτητα πάνω 200 χλμ/ώρα και σε ένα σημείο έφτασε μέχρι και στα 251 χλμ/ώρα. Ως αποτέλεσμα, ο οδηγός της AlphaTauri δέχθηκε ποινή και 20 δευτερόλεπτα προστέθηκαν στο συνολικό του χρόνο, χρόνος αντίστοιχος με μία διέλευση από το pitlane. Επιπλέον δέχθηκε και δύο βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια. Αυτό τον έριξε στην τελευταία θέση στα τελικά αποτελέσματα, πίσω από τον Μικ Σουμάχερ της Haas.

Το Grand Prix Ιαπωνίας είναι ένας αγώνας που θέλει να ξεχάσει ο Γκασλί, μιας και στις κατατακτήριες δοκιμές αποκλείστηκε από το Q1. Τα καλά νέα για τον Γάλλο από το αγωνιστικό τριήμερο είναι πως ανακοινώθηκε ως ο αντικαταστάτης του Φερνάντο Αλόνσο στην Alpine για το 2023.

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!